Zavřít reklamu

Apple to myslím s bezdrôtovým nabíjaním smrteľne vážne a jeho nový patent tomu môže len nasvedčovať. Americký patentový úrad dnes totiž spoločnosti schválil patent na novú technológiu, ktorá by umožnila používať Smart Cover aj na nabíjanie zariadenia v prípade, že by bol kryt pripojený k niektorému z kompatibilných tabletov, vrátane iPad 2 a iPad mini. Aktualizovaná verzia magnetického ochranného púzdra by totiž v sebe obsahovala zabudovanú batériu, ktorá by bola schopná bezdrôtovo dobíjať batériu iPadu v prípade, že by ste zrovna prístroj nepoužívali.

Patent s číslom 20130063873 nesie pomenovanie Integrated inductive charging in protective cover a jeho autormi sú Justin Richard Wodrich a Stephen R. McClure, pričom žiadosť o jeho schválenie bola podaná v septembri 2011, v čase kedy trhu dominoval iPad 2 s prvou verziou populárneho krytu Smart Cover. Vďaka technológií, ktorú títo dvaja pracovníci spoločnosti predviedli, je možné, že by tento inovovaný obal bolo možné používať ako cestovnú nabíjačku, ktorá by ušetrila miesto a v neposlednom rade aj percentá batérie.

charging-cover

Pretože ani táto batéria nie je inakšia, aj Smart Cover by bolo potrebné nabíjať prostredníctvom externej USB nabíjačky, prípadne s pomocou solárnych panelov, ktoré by mohli byť v obale ukryté. K nabíjaniu iPadu by však dochádzalo len v prípade, že je kryt pripojený k iPadu a obrazovka iPadu je zamknutá. Či sa dočkáme v budúcich produktoch Applu takýchto technológií je otázne, no vzhľadom k tomu, že Phil Schiller kritizoval bezdrôtové nabíjanie a vedenie kalifornskej spoločnosti často kritizuje rôzne prvky predtým ako ich sám uvedie v budúcich produktoch, je možné, že ani bezdrôtové nabíjanie iPhone či iPad nie je hudbou ďalekej budúcnosti.

*Zdroj: AppleInsider.com

Dnes nejčtenější

.