Zavřít reklamu

Server DigiTimes dnes prišiel so zaujímavou správou, ktorá, ak by sa ukázala ako pravdivá, mohla by spôsobiť vrámci produktov Applu ďalšiu revolúciu. Podľa článku, v ktorom sa server odvoláva na tvrdenia zdrojov v továrniach, plánuje spoločnosť Apple, ale aj Samsung pravdepodobne svoje vlajkové lode obohatiť o technológiu bezdrôtového nabíjania, teda technológiu, na ktorej variant dávnejšie získal Apple patent, o ktorom sme vás bližšie informovali v článku Apple si patentoval velmi zajímavý způsob bezdrátového nabíjení.

Podľa zdroja by sa mala nová technológia uplatniť už v telefónoch vydaných v roku 2013, teda by šlo pravdepodobne o iPhone 5S a Samsung Galaxy S4. Táto správa by mohla dávať zmysel staršiemu patentu, keďže Apple by mal podľa nemenovaného pracovníka predstaviť vlastnú verziu takéhoto nabíjania, no zároveň nie je isté, či bude takáto funkcia zakomponovaná už priamo v telefóne, alebo ju bude potrebné sprístupniť pomocou dodatočného príslušenstva. Konkurenčný Samsung, by mala túto technológiu aplikovať doplnkom, ktorý by nahrádzal zadný, plastový kryt telefónu. Juhokórejská spoločnosť by sa tak inšpirovala systémom Touchstone pre Palm Pre. Viceprezident marketingu Apple Phil Schiller však už v roku 2012 komentoval bezdrôtové nabíjanie, pričom tvrdí, že aj bezdrôtová nabíjačka musí byť pripojená k elektrickému zdroju: „Bezdrôtové nabíjačky musia byť aj naďalej pripojené k stene, takže nie je isté, koľko pohodlia prinesú. USB uplatnené širokým množstvom výrobcov však umožňuje nabíjať telefóny zo stien, počítačov a dokonca aj v lietadlách.“

iPhone 5S by mal byť podľa doterajších informácií len hardvérovou aktualizáciou, obsahovať by mal novší procesor a kvalitnejší iSight fotoaparát, ktorý by mal byť schopný zachytávať fotografie s rozlíšením 12 megapixelov. Nie je známe, v koľkých kapacitných verziách bude telefón dostupný, na trhu by sa mal však podľa viacerých analytikov objaviť najskôr v priebehu leta.

*Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.