Zavřít reklamu

Zahraničný server iMore dnes prišiel s nepotvrdenou správou, podľa ktorej by mal Apple v pláne spustiť predaj nových generácií tabletov iPad a iPad mini už budúci mesiac, v apríli/dubnu 2013, teda pol roku po uvedení aktuálnych modelov do predaja. Aj keď táto správa nie je v súčasnosti potvrdená a je v rozpore s tvrdením analytika Ming-Chi Kua, ktorý vo svojej januárovej správe uviedol, že očakáva tablety a telefóny iPhone až v treťom štvrťroku tohto roku. Jediným produktom, ktorý by sa podľa neho mal na trhu v najbližšom období objaviť, je nová Apple TV.

Podľa iMore hodlá Apple na trh uviesť iPhone 5S v auguste/srpnu tohto roku, teda v období, ktoré predpovedalo početné množstvo významných analytikov. Server sa pritom odvoláva na zdroje oboznámené s plánmi, ktoré mu okrem iného priblížili detaily týchto nových zariadení. Siedma generácia telefónu, iPhone 5S, by mala priniesť rovnakú konštrukciu ako iPhone 5, líšiť sa bude iba vnútornosťami – tak, ako všetky „S“ telefóny, aj on sa bude zaoberať zvýšením výkonu zariadenia a kvality fotoaparátu. Ten by podľa doterajších hlásení mal zachytávať fotografie s rozlíšením 12 megapixelov. Zdroj však webu informácie o lacnejšom iPhone neposkytol.

iPhone-5S-colors-teaser-001

Uvedeniu iPadov v apríli/dubnu sa v súčasnosti dodáva veľkej pozornosti zo strany vedenia spoločnosti, no tento dátum nie je možné v súčasnosti potvrdiť ani vyvrátiť. Apple sa rozhodol u piatej generácie 9.7-palcového iPadu použiť rovnaký dizajn ako u iPad mini, ktorý sa má odlišovať jedine hrubším telom a rozmermi. Na internet sa navyše už koncom januára dostali prvé fotografie uniknutých konštrukcii piatej generácie iPadu, a pretože iPad mini ponúka skutočne prívetivý dizajn, zmena tela veľkého tabletu by určite prospela.

iPad mini s Retina displejom je však v súčasnosti v raných podobách a pretože by Apple mal podľa iMore aktualizovať v apríli aj tento tablet, očakáva sa, že nová generácia iPadu mini by mala priniesť len aktualizovaný hardvér, prípadne ponúkne niečo iné miesto Retina displeju. Apple totiž nehodlá uviesť na trh model, ktorý by bol slabší či ponúkol nižšiu výdrž batérie, no zároveň chce tabletu zachovať pôvodnú cenu – 329€ za 16GB model u autorizovaných slovenských predajcov.

macrumors-ipad5d

*Zdroj: iMore.com

Dnes nejčtenější

.