Zavřít reklamu

Aj keď bolo celkom jasné, že Apple nenechá na seba dlho čakať a pokúsi sa užívateľom s jailbreaknutými zariadeniami zatarasiť cestu k novším verziám systému iOS, očakávali sme, že tak učiní už pri nedávno vydanej aktualizácii iOS 6.1.2. Nestalo sa tak a Apple opravil bezpečnostné diery svojho systému až v druhej beta verzií pripravovaného update 6.1.3, ktorý by sa mal dočkať oficiálneho vydania v priebehu nasledujúcich týždňov. Na samotnú skutočnosť prišiel v priebehu víkendu až hacker planetbeing z tímu evad3rs, ktorý stojí za novou jailbreakovou utilitou.

David Wang sa v počas uplynulého víkendu rozhodol vyskúšať novú testovaciu zostavu iOS 6.1.3 beta 2, ktorú Apple vydal vo štvrtok minulý týždeň. V čase, kedy sme vás informovali o vydaní tejto verzie, sme ešte nemohli potvrdiť, či je nový patch kompatibilný s jailbreakom, no po víkende prichádza od hackera správa informujúca o tom, že Apple opravil aspoň jednu z piatich chýb svojho mobilného OS, čím aspoň nateraz zabránil tvorcom jailbreaku vytvoriť jeho novú verziu. Už to však naznačuje, že sa Apple rozhodol dať hackerom červenú, no Wanga udivuje, že kým v minulosti trvalo spoločnosti vyhrať boj so službou Jailbreakme 3.0 len 9 dní, tím evad3rs čakal až 3 týždne, kým Apple prejaví aspoň prvý náznak boja proti novej utilite.

@Planetbeing zároveň však tvrdí, že jeho tím našiel už niekoľko ďalších nových chýb, ktoré by bolo možné použiť v budúcnosti na tvorbu nového jailbreaku, kompatibilného napríklad aj s iOS 6.1.3. Táto aktualizácia operačného systému by mala opraviť najmä problém s heslom uzamknutou obrazovkou a mapami pre Japonsko.

*Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.