Zavřít reklamu

Společnost Sony v noci nepředstavila pouze PS4, ale také novou aplikaci pro iPhone, iPad, iPod touch a Android, s názvem PlayStation App, která umožní aby se tablety nebo smartphony staly druhou obrazovkou pro PS4. Pomocí této aplikace mohou hráči snadno sledovat například mapy ve hře nebo inventář u RPG her a podobné informace. Navíc mohou kupovat hry pro PS4 přímo v aplikaci a stáhnout je do konzole, kterou mají doma, zatím co oni jsou na cestách.

Aplikace tak umožní nepropásnout žádnou slevovou akci a pokud se objeví titul který vás zajímá ve slevě, můžete si jej stáhnout ať jste kdekoli. Aplikace také umožní sledovat jak hrají ostatní hráči nebo procházet své úspěchy ve hrách. To však uměla i oficiální aplikace PlayStation Official App, která sloužila právě pro kontrolu herních úspěchů a toho, zda vaši přátele zrovna hrají online. Aplikace se do iTunes App Store dostane zároveň s tím, jak se herní konzole PS4 dostane na pulty obchodů.

Právě pro PS4 je totiž aplikace exkluzivně určena a PS3 nebude podporovat. Samotná konzole se pak začne nabízet před Vánoci letošního roku, ovšem není jasné, zda se nebude opakovat scénář známý z PS3, kdy se před Vánoci dočkají hráči v Japonsku a USA a zbytek světa až na jaře 2014.

gaming-ps4-new-playstation-console-controller-01

Dnes nejčtenější

.