Zavřít reklamu

Vieme, že Apple má tento rok zrejme veľké plány s internetovými on-demand rádiami, ktoré by boli súčasťou iTunes a pravdepodobne aj novších iOS zariadení, čo môže potvrdzovať aj odhalenie istej ikonky v Restore súboroch jailbreaknutého iPadu s Retina displejom. Aj keď nie je isté, kedy sa táto funkcia na mobilných zariadeniach Applu objaví, zdá sa, že ešte len pripravovaná služba bude mať konkurenciu čakajúcu priamo v App Store. Podľa nových informácii by sa totiž známa streamovacia služba Spotify mala dostať aj na telefóny iPhone a tablety iPad, pričom táto verzia by mala byť údajne bezplatná.

Podľa serveru The Verge by mal tím služby Spotify v nadchádzajúcich týždňoch konzultovať s veľkými hudobnými vydavateľstvami, medzi ktoré patrí aj napríklad Warner Music Group. Práve s ním už údajne v týchto dňoch vedenie služby prejednáva zníženie daní a zmenenie licenčných podmienok k používaniu hudby, pričom toto by sa malo odzrkadliť aj na dostupnosti aplikácie. Pokiaľ sa totiž tieto zmluvy podarí uplatniť aj v prípade Sony Music a Universal, Spotify by už v blízkej dobe malo byť bezplatne dostupné aj pre mobilných používateľov. Ak totiž dnes chcete používať Spotify na svojom iPhone, iPode touch či iPade, musíte si predplatiť prémiové členstvo v cene $9.99 mesačne.

     

Používatelia na stolných PC a notebookoch majú možnosť využívať túto službu aj bezplatne, no budú sa musieť zmieriť s prítomnosťou reklám a aj spomínanou nemožnosťou používať službu na mobiloch. Napriek tomu, že je táto služba pozitívnym prínosom pre používateľov, niekoľkí svetoznámi umelci s ňou nie sú spokojní. Coldplay, Adele a niekoľkí ďalší zakázali službe streamovať ich hudbu kvôli extrémne nízkym licenčným poplatkom a právam k hudbe.

*Zdroj: Slashgear.com

Dnes nejčtenější

.