Zavřít reklamu

O tom, že je Apple celkom prísnou a tajnostkárskou spoločnosťou, ste mali možnosť sa presvedčiť po prečítaní niekoľkých článkov či kníh zaoberajúcich sa Applom. Apple je prísny nielen vo svojich interných záležitostiach, ale aj v podmienkach pre výrobcov príslušenstva či spravodajcov. Nádherným príkladom mohlo byť dočasné obdobie, počas ktorého iba Apple ako jediný výrobca mohol exkluzívne poskytovať príslušenstvo, teda v tomto prípade káble, pre kontektor Lightning. Rozpovedať sa tentoraz rozhodol výrobca príslušenstva Mophie, ktorý pre telefóny iPhone vyrába obaly so vstavanými batériami.

Spoločnosť Mophie rozšírila kompatibilitu svojich produktov aj o iPhone 5, vďaka čomu sa stala prvým výrobcom takýchto obalov vo svete, ktorý začal podporovať konektor Lightning. Denník New York Times dnes zverejnil zaujímavý rozhovor s výrobcom, v ktorom odhaľuje, akým spôsobom výroba doplnkov pre konektor Lightning prebieha a čo Apple môže s daným príslušenstvom robiť. Ako sme zistili už dávnejšie, konektor Lightning je považovaný za inteligentný, za čo môže hlavne špeciálny čip v jeho vnútri. Apple poskytuje špeciálne verzie tohto čipu aj vývojárom, ktoré v sebe obsahuje sériový autentifikačný kľúč, ktorý je unikátny pre každého výrobcu. Pokiaľ by sa teda niekto v Číne rozhodol falšovať káble s novým konektorom, je možné, že by ich bol Apple schopný na diaľku deaktivovať prostredníctvom aktualizácie softvéru iPhone.

overview_lightning

„Pokiaľ by ste produkt rozobrali, následne použili konektor v ďalšom produkte a ten by sa dostal do rúk Applu, boli by schopní zistiť, že produkt využíva Lightning konektor od Mophie,“ tvrdí viceprezident marketingu spoločnosti Ross Howe, „čipy v Lightning konektoroch môžu byť kopírované inou spoločnosťou, ale je zrejmé, že nebudú pracovať so zariadením tak dobre ako oficiálne, autorizované doplnky.“ Práve to je jeden z dôvodov, prečo u doplnkov pre nové prístroje môžeme vidieť nápisy „Made for iPhone / iPod / iPad“ a zároveň aj dôvod, prečo ho nájdeme len u autorizovaných výrobcov.

*Zdroj: MacRumors.com

Dnes nejčtenější

.