Zavřít reklamu

Apple si nechal patentovat použití mikroskopických otvorů tenkých pouze několik mikronů (1000mikronů = 1mm) v těle hliníkových produktů, které jsou neviditelné lidským okem, ovšem dovolují průchod signálu antén. Apple popisuje v patentu několik způsobů umístění antén uvnitř počítače, tak aby mohl pohodlně pronikat signál přes mikroskopické otvory a počítač mohl být celohliníkový. Samozřejmě je možné tento patent možné použít také u iOS produktů, kde bude uplatnění nejpravděpodobnější.

Do těla hliníkového zařízení které bude vybaveno otvory které popisuje Apple ve svém patentu je možné umístit antény pro GSM, 3G/LTE, GPS, Wi-Fi a Bluetooth. V současné době je navíc samozřejmostí že jsou antény kombinovány do jednoho čipu, díky čemuž se minimalizuje velikost všech modulů a signál je soustředěn na jedno místo. iPhone 5 nabízí pět funkcí ve dvou anténách. Apple experimentoval s 3G MacBooky již před zavedením Unibody MacBook Pro, kdy se vysouvala anténa z displeje počítače. Tento vývoj však skončil pouze u experimentů a světlo světa nikdy takový produkt nespatřil.

antenna

Je nepravděpodobné že by se Apple vzdal průhledného svítícího loga společnosti na zadní straně počítačů MacBook, do kterého jsou v současné době soustředěny všechny antény. Je tedy pravděpodobné, že pokud patent použije, bude to právě u iOS zařízení nebo například u očekávaných hodinek.

Dnes nejčtenější

.