Zavřít reklamu

Analytická společnost Canalys zahrnuje do svých průzkumů iPad mezi počítače. To je sice na jednu stranu nesmyslné, na druhou stranu však o to zajímavější porovnání. V současné době jen málo kdo používá iPad místo klasického počítače a tak je potřeba brát v potaz že zatím co když si někdo koupí počítač například od HP, těžko si koupí také počítač od Dell. Ovšem pokud si koupíte iPad, je jasné že si pořídíte nebo již vlastníte nějaký počítač.

Podle Canalys je jedním z 6 prodaných počítačů na světě iPad. Informace pochází ze statistik prodejů počítačů za 4. čtvrtletí roku 2012. Zatím co prodej počítačů se oproti stejnému období v loňském roce zvedl jen o 12%, prodeje iPadů stoupají mnohem závratněji.

Podle průzkumu se v posledním čtvrtletí loňského roku prodalo 134 milionů počítačů z nichž 27 milionů tvořily právě produkty společnosti Apple v převážné míře pak právě iPad. Na druhém místě v prodejnosti se umístila společnost HP, která prodala za poslední čtvrtletí loňského roku 15 milionů PC, stejné číslo prezentovala také společnost Lenovo, která prodala pouze o 200 000 PC méně než HP. Obě společnosti tak v současné době zastávají 11% podíl na trhu, zatím co Apple má 20% podíl.

Zajímavostí je, že se poprvé v historii do první pětky v analýze společnosti Canalys v celosvětovém prodeji PC dostal také Samsung, který vytlačil Dell a patří mu 9% trhu s tím, že prodal 11,7 milionů PC.

ipadmini-web

*Zdroj: canalys.com

Dnes nejčtenější

.