Zavřít reklamu

Špekulácie a hlásenia týkajúce sa tohtoročných zariadení spoločnosti Apple sa neprestali šíriť ani potom, ako Apple vyhlásil, že nehodlá v prvom štvrťroku tohto roku predstaviť žiadne zariadenie. To malo vplyv i na stav akcii, ktoré sa rapídne znížili na úroveň zo začiatku januára minulého roku, kedy hodnota akcii predstavovala len niečo cez $450 na kus. Najnovší prieskum pochádza od šéfredaktora serveru iLounge Jeremy Horwitza, v ktorom sa rozhodol spísať informácie týkajúce tohtoročného iPhone, iPad a iPad mini. Podľa Horwitza informácie pochádzajú od dôveryhodného zdroju a teda na nich môže, ale aj nemusí byť niečo pravdy.

iPad 5. generácie, iPad mini:

Šéfredaktor tvrdí, že Apple mal v pláne uviesť novú generáciu tabletu iPad už v marci, no vedenie spoločnosti sa rozhodlo ohlásenie produktu presunúť až na október 2013, teda rok potom, ako Phil Schiller predstavil štvrtú generáciu 9.7-palcového tabletu a prvú generáciu menšieho súrodenca iPad mini. Dôvod, prečo sa tak spoločnosť rozhodla učiniť, je nedostatok komponentov, akými Apple v súčasnosti trpí pri jej všetkých kľúčových produktoch. Horwitz sa vo svojej správe rozpísal i o vzhľade zariadenia, ktoré sa teraz bude skutočne ponášať na zväčšený „malý iPad“ – hrany v oblasti displeju sú takmer zanedbateľné, priestor nad a pod obrazovkou bohate stačí na to, aby doň bolo možné uložiť Home Button a kameru FaceTime a tiež bude prístroj viditeľne tenší a menší oproti doterajším modelom. iPad mini sa tento rok ohlásenia ďalšej generácie dočká tiež zrejme v októbri, očakávať by sme mali rovnaké rozmery produktu, čo by prinútilo Apple používať u zariadenia IGZO Retina displej. Zariadenia nesú kódové označenia J72 a J85.

ipad5-5

iPhone

Tak, ako tvrdili viacerí, aj podľa iLounge Apple predstaví nový model iPhone už v priebehu leta. Ten by mal niesť meno iPhone 5S a jeho najväčšou prednosťou by mal byť kvalitnejší fotoaparát iSight, ktorý teraz bude zrejme využívať 13-megapixelový čip od Sony a o niečo väčší LED blesk, pričom túto zmenu by malo byť vidieť a mala by byť schopná odlíšiť iPhone 5 od siedmej generácie. Rovnako hodlá tento rok uviesť Apple na trh i lacnejší plastový variant, ktorého hlavným cieľom by mal byť operátor China Mobile vlastnený tamojšou vládou. Operátor v súčasnosti poskytuje služby viac ako 700 miliónom užívateľom z celej Číny, čo by pre Apple znamenalo významný marketingový krok, pokiaľ by chcel svoje zisky zväčšiť. Aktuálnym problémom jablčného telefónu je jeho cena, ktorá je stanovená na približne 849 dolárov v krajine, kde priemerný občan zarobí 3 000 dolárov ročne.

iphone_math_prototype3

Ďalším z budúcich zariadení by mal byť údajný iPhone Math, o ktorom sme vás informovali začiatkom týždňa. Ako Horwitz tvrdí, pôvodný zdroj informácie si zmýlil, prípadne zle pochopil názov zariadenia a väčší telefón by sa tak mal volať iPhone +. Tento model je v súčasnosti v štádiu raných prototypov a konceptov a je viac ako pravdepodobné, že sa ho dočkáme najskôr budúci rok, ak vôbec. Totiž toto zariadenie s 4.7-palcovým displejom by malo byť akýmsi plánom B, ktorým by Apple dokázal konkurovať stále sa zväčšujúcim telefónom so systémom Android.

Zdroj šéfredaktorovi zahraničného magazínu potvrdil, že sa testované prototypy budúcich telefónov iPhone nazývajú N51 a N53, pričom očakáva dátum ich ohlásenia na Júl 2013.

Zdroj: iLounge (odkaz)

Dnes nejčtenější

.