Zavřít reklamu

Keď Steve Jobs na trh uvádzal iPad, tvrdil, že tento prístroj môže mať uplatnenie nielen v domácnosti, ale i v školstve či zdravotníctve. Prístroj si však získal uplatnenie aj v Las Vegas, presnejšie v reštaurácii Gordon Ramsay’s Steakhouse, kde okrem jedla sú podávané i rôzne druhy vín. Tie sa menia až tak často, že tamojší čašníci museli začať používať iPady na to, aby stíhali zmeny v ponuke registrovať už pri potvrdení objednávky zákazníkom. V súčasnosti má personál k dispozícii 20 iPadov, ktoré nielen pomáhajú zvyšovať kvalitu reštaurácie, ale tiež sa šetrí papierom.

Popri spomínanej reštaurácii spadajúcej pod komplex kasína a hotelu Caesars Palace došlo k otvoreniu ďalších dvoch reštaurácii vo Vegas, ktoré okrem Ramsayovej menovky ponúkajú svoje vína prostredníctvom iPadov. Nový spôsob obsluhy sa páči nielen personálu, ale aj návštevníkom, ktorí majú k dispozícii vďaka aplikácii Smart Cellar prístup k databáze vyše 450 rôznych vín obohatených o fotografie a poznámky ochutnávačov, teda vo veľkej ponuke je teraz jednoduchšie vybrať to správne bez toho, aby bol zákazník nespokojný. Aplikácia umožňuje vína filtrovať podľa typu alebo umožní tiež priamo vyhľadať konkrétny druh či značku. Víno nie je jediným dostupným nápojom a v ponuke je možné nájsť množstvo ďalších nápojov vrátane niekoľkých koktejlov, ktoré sú v interaktívnej ponuke obohatené o ingrediencie a ceny týchto produktov.

Kým nápojový lístok sa mení prakticky stále a preto je interaktívny, jedálenský lístok je aj naďalej tradičný papierový, za čo môžu najmä iba občasné zmeny zoznamu a ponuka steakov, ktorá sa nemení vôbec. Najpopulárnejší z nich je Ramsayov Beef Wellington, ktorý svojej popularite môže vďačiť predovšetkým TV, v ktorej sa objavil.

Steve, jeden z čašníkov v podniku, redaktorovi zahraničného webu Cult of Mac tvrdí, že britský šéfkuchár a televízna celebrita navštevuje reštauráciu raz do mesiaca, aby ju prekontroloval; narozdiel od jeho televíznej osobnosti sa však správa veľmi príjemne. Steve tiež redaktorovi zdelil, že iPad má v gastronómii veľkú budúcnosť, keďže je šetrný voči životnému prostrediu a je veľmi zelený a jeho obrovskou výhodou je automatická aktualizácia ponuky, ktorá je podľa čašníka presná na 100%. Reštaurácia teraz ušetrí 50 až 75 dolárov mesačne len na šetrení papierom a s novým systémom je spokojných až približne 90 percent návštevníkov, pričom zvyšných 10 podľa neho tvorí tzv. „stará škola“, ktorej chýba klasický papierový zoznam.

image60

Dnes nejčtenější

.