Zavřít reklamu

Cloudové služby zažívají v posledních letech mohutný boom. Mezi přední společnosti zabývající se vývojem a poskytováním cloudových řešení pro firmy patří společnost NetSuite, s jejímž CEO Zachem Nelsonem přinesl magazín Forbes rozhovor na toto téma. Nelson se v odpovědích vyjadřuje především k současné situaci na poli podnikového softwaru a ke směru, kterým se ubírá.

Uplynulý rok 2012 hodnotí Zach Nelson pro NetSuite jako úspěšný. S tím se nakonec shoduje i fakt, že hodnota akcií společnosti se za dobu jednoho roku vyšplhala z 39.60$ na 69.20$ za akcii. Do budoucna Nelson předpokládá změny v postavení jednotlivých společností na trhu s podnikovým softwarem. Ve svém zhodnocení vyzdvihuje společnost Apple:

„Myslím, že je chybné se domnívat, že maloobchod skomírá. Podívejte se na Apple – hlavním důvodem jeho úspěchu byl jeho ucelený maloobchodní model. Ten společnost nakopl. Maloobchodníci si teď musejí najít způsob, jak se Applu přiblížit.“

Na otázku, zda očekává ovlivnění podnikového softwaru Applem, odpověděl: „Domnívám se, že společnost Apple se stane vzorem úspěšné společnosti příští generace pro vývoj podnikového softwaru. A nebude to jen díky uživatelskému rozhraní, to tvoří jen jednu část. Zbytek tvoří ucelený obchodní model. Vše je vzájemně propojeno.“ Nakonec dodává, že věří, že jedničkou na trhu podnikového softwaru se stane společnost nabízející sadu úzce spolupracujících aplikací.

*Zdroj forbes.com

Dnes nejčtenější

.