Zavřít reklamu

Aplikace MyScript Calculator je neobvyklá kalkulačka, která namísto klasického vyťukávání tlačítky využívá k zadání rovnice technologii pro rozpoznání ručně psaného textu  MyScript. Zadání tak do kalkulačky jednoduše zapíšete tak, jak byste ho zapsali na papír. Tím odpadá mnohdy nepříjemné bádání nad tím, jak komplikovanou rovnici převést do jednoho řádku běžné kalkulačky.

MyScript Calculator zvládá základní matematické operace, poradí si ale i s logaritmy a goniometrickými funkcemi. Nabízí i užitečné vychytávky, jako například možnost použít v rovnici otazník. Aplikace následně vypočítá číslo, které na místo daného otazníku patří. Přímo v aplikaci je zahrnut i tutorial, který vás rychle seznámí se všemi podporovanými funkcemi a objasní vám, jak kalkulačku používat.

Rozpoznání ručně psaného textu je na velice dobré úrovni, a tak se vám jen málokdy stane, že aplikace správně nerozpozná to, co jste napsali. Dalšími iOS aplikacemi využívajícími technologii MyScript jsou poznámkové aplikace MyScript Memo pro iPhone a iPod Touch a MyScript Notes Mobile pro iPad.

Za sebe jako za člověka, který mimo zápasu s matematikou zápasí i s běžnou kalkulačkou, mohu říci, že aplikace je neocenitelným pomocníkem. S trochou nadsázky totiž lze říci, že k vypočítání i komplikovaných rovnic vůbec nemusíte umět počítat.

Dnes nejčtenější

.