Zavřít reklamu

Společnost Kopin představila na veletrhu spotřební elektroniky CES 2013 nového člena své rodiny „headset computerů“, zařízení Golden-i GEN 3.8. Nové zařízení je nástupcem Motoroly Solutions HC1 a oproti svému přechůdci přináší především několikanásobně vyšší výkon a atraktivnější, kompaktní design. Je totiž výrazně tenčí, lehčí a nově i složitelné.

Tělo Golden-i GEN 3.8 je vyrobeno z lehkého materiálu a celé zařízení, tvarem vzdáleně připomínající náhlavní sluchátka s mikrofonem, váží necelých 150 gramů. Narozdíl od obdobného Project Glass společnosti Google, kde je obraz promítán přímo na sítnici, má zařízení displej nacházející se ve spodní polovině zorného pole. O nerušený příjem hlasu i v hlučném prostředí se stará mikrofon s potlačením okolního hluku, zvukový výstup potom zajišťuje malý reproduktor umístěný v blízkosti ucha.

Zařízení se ovládá pomocí hlasu a gest, snímaných v šesti osách, a je určeno jak běžným uživatelům, tak i profesionálům. Běžnému uživateli nabídne funkce, na které je zvyklý z chytrého telefonu – internetový prohlížeč s podporou HTML5, telefonování, kalendář, emailového klienta a další. Integrovaný 14 megapixelový fotoaparát se stabilizací obrazu zas umožní pořizovat fotografie za pochodu i natáčet HD video a díky GPS a digitálnímu kompasu se už neztratíte. S jakýmkoliv dotazem se můžete obrátit na hlasovou asistentku Ask Ziggy. A kdyby se vám zrovna nechtělo diktovat text emailu nebo gestikulovat hlavou při prohlížení internetu, můžete pomocí Bluetooth připojit klávesnici a myš. K internetu se zařízení připojí přes WiFi, nabídne ale i možnost připojit se prostřednictvím chytrého telefonu ke 3G a 4G LTE sítím.

3

Profesionálům, především záchranářům, potom Golden-i GEN 3.8 nabízí nejen specializovaný software, ale i hardwarové doplňky. Hasičům tak přináší možnost připojení termokamery, policistům zas detekční software, který pomocí integrovaného fotoaparátu skenuje poznávací značky automobilů a rozpozná obličeje hledaných osob.

Pozitivně zní zpráva společnosti o tom, že vývojářská komunita pracuje na dalších hlasem ovládaných aplikacích pro platformu Golden-i. Výrobce Kopin se v současné době snaží licencovat technologii zařízení společnostem, které by měly zájem přivést Golden-i GEN 3.8 na trh. O ceně zatím nejsou dostupné žádné informace.

Dnes nejčtenější

.