Zavřít reklamu

Tim Cook se nakonec tváří roku magazínu Time nestal, překonal jej americký prezident Barack Obama. I tak však magazín Time zveřejnil velmi zajímavý profil nového generálního ředitele společnosti Apple Inc. Pokud se chcete podívat na originální článek v magazínu Time, najdete jej přímo zde. Nejdůležitější výroky Time na stranu Tima Cooka však najdete přímo v tomto článku.

Cook má pár věcí společných s Jobsem. Je to workoholik a stále se z toho nevyléčil. Tim Cook vstává každé ráno ve 3:45 („Ano, každé ráno“), hodinu se věnuje emailům a reaguje na všechny, kteří jsou o tři časové pásma před ním. Poté jde do posilovny a pak do Starbucks, kde opět vyřizuje maily, poté jde do práce. „Pokud to co děláte opravdu milujete, nepřemýšlíte o tom jako o práci. A to je přesně to kde jsem se ocitl, takto to cítím a je to obrovské štěstí,“ říká Tim Cook.

Stejně jako Steve Jobs Tim Cook nikdy neukazuje nějaké pochybnosti na veřejnosti. Ať již o sobě nebo o Applu, nikdy o ničem nepochybuje. Málo kdy své myšlenky vzdaluje od jeho hlavního poselství, které se týká toho, že Apple je nejlepší a nejvíce inovativní společnost na světě a spotřebitelé ji milují. Výsadou Cooka a Applu je pak dle jeho vlastních slov snaha dělat vše právě pro uživatele, dělat jim jednodušší život.

Jeho kritici říkají, že Cookovi chybí technologické vize, ovšem to je tím, že ještě neměl příležitost ukázat opak. Apple dokončil v roce 2012 inovace, které byli spíše evoluční, než revoluční. To je dost dobré pro obyčejné společnosti, ale není to to, co chceme od Applu, od nejhodnotnější společnosti na světě. Podstatou Applu je nečekaný a ohromný skok někam, kam to nikdo nečekal. Do trhu, který zůstává nepovšimnutý a ve kterém společnost cítí potenciál, ať již to jsou osobní počítače, hudební přehrávače, tablety nebo mobilní telefony. Příštím takovým trhem budou možná televizory. Opravdový test pro Cooka však přijde až v situaci, kdy najde právě kategorii, kterou je možné s Apple dobít a dokáže to.

*Zdroj time.com

Dnes nejčtenější

.