Zavřít reklamu

Čína je co se podnikání amerických společností, obzvláště těch internetových týká skutečně komplikovaná země. Příkladem za vše je Google, který po dvou letech snahy již skutečně nemohl snášet podmínky, které si čínská vláda diktovala a tak zemi nadobro opustil. Apple si však uvědomuje, že potencionálních 1,3 miliardy zákazníků je ochotno udělat pro jeho přístroje skutečně cokoli a tak se snaží, aby si to v Číně nerozházel. Poté co se objevil začátkem roku v místním tisku článek o tom, že Siri umožňuje vyhledávat eskortní služby, společnost se rozhodla raději dané fráze ze Siri stáhnout a to ještě dříve, než ji k tomu vyzvala vláda, která by tak s téměř úplnou jistotou udělala.

Siri tak nově na frázi Where can I find a prostitute? (Kde mohu najíte prostitutky), odpoví, že nemůže najít žádné eskontní služby. V USA však služba vyhledá nejbližší veřejné domy a nabídne jejich adresu. Zástupce Apple v Číně taktéž uvedl, že společnost zablokovala další fráze, které by mohli být v rozporu s čínským právem. Na otázku, kde můžete koupit nějaké zbraně, tak již nemohou zákazníci v Číně čekat odpověď. Zablokované jsou i pro běžné uživatele v USA zábavné fráze, kdy Siri například na otázku kde můžete schovat tělo nabídne mimo pohřebních služeb a márnic také doly, skládky, močály nebo slévárny poblíž vaší pozice.

Jak je vidět, Apple se snaží aby mu zůstal čínský trh skutečně nakloněn a raději vyhovuje úřadů dříve, než o to sami požádají. Společnost již v minulosti vyrobil speciální model iPhone bez Wi-Fi modulu, aby jej mohl začít prodávat na čínském trhu. Společnost si tak jasně uvědomuje, že více než 1/7 všech možných zákazníků žije právě v Číně a pro Apple se jedná o velmi důležitý trh.

apple-china_think-different

Dnes nejčtenější

.