Zavřít reklamu

Prvým produktom, ktorý dnes spoločnosť Apple predstavila, je nová verzia aplikácie iBooks, ktorá slúži ako čítačka kníh pre iPad, iPhone a iPod Touch. Verzia s označením 3.0 prináša na úvod hneď niekoľko nových a veľmi zaujímavých funkcii, ktoré si už o malú chvíľu preberieme. Nová verzia je priateľskejšia aj voči majiteľom iOS zariadení žijúcich na ďalekom východe, odteraz totiž budú môcť japonci, číňania a kórejčania prečítať knihy vo svojom materinskom jazyku. iBooks 3.0 bude dostupné zadarmo na iTunes App Store už dnes.

Medzi najzaujímavejšími funkciami nového iBooks je možnosť zmeniť vzhľad knihy na obrovskú listinu, po ktorej sa budete môcť pohybovať známym gestom, posunom prstu nahor alebo nadol, zaužívaným vo väčšine aplikácii dostupných pre iOS. Dočkáme sa taktiež podpory iCloudu, vďaka ktorému budeme na poličkách vidieť všetky knihy, na vrchu však obohatenými o ikonku známu napríklad z aplikácii kancelárskej sady iWork pre iOS a v súvislosti s prítomnosťou iCloud sa dočkáme aj aktualizácii kníh. Tie budú dostupné bezplatne, čítačka kníh by vás na ne mala upozorniť automaticky a automaticky aj prepíše stávajúcu verziu publikácie. Integrácia sociálnych sietí do prostredia platformy OS X sa nevyhla ani tomuto programu a tak od budúcej verzie budeme môcť zdieľať citáty na sociálnych sieťach Facebook, Twitter alebo odoslať prostredníctvom e-mailu či iMessage.

Súčasne s iBooks došlo aj k aktualizovaniu Mac aplikácie iBooks Author, ktorá odteraz umožní vytvoriť tzv. „portrétové knihy“, teda elektronické knihy na spôsob leporela, ďalej prinesie možnosť využiť v knihe vlastné písma a taktiež umožní vkladať do kníh matematické vzorce. Obe aplikácie by mali byť dostupné v priebehu dnešnej noci zadarmo na App Store.

ibooks_share

Dnes nejčtenější

.