Zavřít reklamu

Fenomenální úspěch online obchodu iTunes Store je inspirací pro mnoho dalších společností, které se snaží zákazníkům nabídnout něco více než Apple. Navzdory tomu, že iTunes Store je v USA dostupný již dlouhých devět let od roku 2003, zatím se nikomu nepodařilo iTunes Store překonat a vytěžit z prodeje hudby na internetu více, než Apple. Minulý týden jsme vás informovali o tom, že se o překonání iTunes Store pokusí Kim Dotcom, zakladatel známé služby Megaupload. Zatím co datum spuštění služby Megabox je zatím stále ve hvězdách, Microsoft nabídne svůj ekvivalent k iTunes Store již dnes. 

Microsoft nabídne službu Xbox Music zdarma v případě, že jste ochotni sledovat reklamu, pokud chcete být ochuzeni o neodolatelné nabídky reklamních agentur, můžete získat přístup k Xbox Music za 9,99$ měsíčně. Služba nabídne 30 milionů skladeb, které je možné přehrávat prostřednictvím cloudové služby, ve které jsou skladby uloženy.

Od dnešního dne bude Xbox Music dostupný na konzolích Xbox s tím, že 26. října 2012 se jej dočkají také uživatelé PC a tabletů s Windows. Služba tak bude na PC dostupná ve stejný den, jako nový operační systém Microsoft Windows 8. Krátce na to se služba podívá také na displeje mobilních telefonů s operačním systémem Windows Phone. „Jako zábavní společnost si uvědomujeme, že hudba je důležitou ingrediencí,“ uvedl šéf projektu Xbox Music Jerry Johnson. V ČR a SR nás však Xbox Music nemusí nijak trápit, Microsoft oznámil, že v ČR nebude služba dostupná. V letošním roce bude služba dostupná v 22 krajinách, mezi které nepatříme.

Dnes nejčtenější

.