Zavřít reklamu

Spolupracovat s Applem je sen většiny firem figurujících v IT odvětví. Bohužel společnosti TomTom se spolupráce příliš nepodařila a nežádoucí popularita kterou si TomTom vysloužil po uvedení iOS 6 má pro společnost hlubší dopad, než finance které Apple za použití mapových podkladů zaplatil. Největší světové média kritizují Apple iOS 6 za jeho mapy a mnohé deníky, ale i televize neopomenou dodat, že mapové podklady pro iOS pochází právě od společnosti TomTom. Většina uživatelů přitom při oznámení Applu o nových mapách jásala radostí, když zjistila že mapové podklady budou pocházet právě od společnosti TomTom. Problém TomTomu spočívá zejména v tom, jak moc je Apple medializován. Spojovat jméno společnosti s něčím co jako jedna z mála věcí Applu skutečně nefunguje by zřejmě nechtěl žádný podnikatel.

Poslední kapkou pro vedení TomTom bylo prohlášení generálního ředitele společnosti Waze, která se zabývá vytvářením mapových podkladů. Ten označil TomTom za nejslabšího hráče v odvětví digitálních map a položil řečnickou otázku. „Co se stane, když díky Apple mapám nenajdete nějaké věci. Co když zjistíte, že jsou na špatném místě nebo geograficky nepřesné nebo pokud mapy nenajdou správnou cestu“. Po tomto prohlášení již vedení TomTom nevydrželo a vydalo prostřednictvím serveru Businessinsider.com prohlášení.

Viceprezident mapových podkladů TomTom Eszter Pattantyus ve svém prohlášení uvedl, že TomTom vyvíjí kvalitní a přesné mapové podklady již více než dvacet let. Zdůraznil, že společnost Apple sice používá mapové podklady TomTom, ovšem nespoléhá na jejich údaje a k doplnění informací a popisům map využívá více než dvou desítek partnerů, jejichž data doplňuje do podkladů od TomTom. Podle Pattantyuse dochází k problému právě během doplnění údajů od partnerů do map od společnosti TomTom. Aby zdůraznil, že TomTom není na vině, uvedl, že TomTom mapy a data společnosti jsou základem GPS navigace TomTom, která má v iTunes App Store velmi dobré uživatelské hodnocení.

maps_image

Dnes nejčtenější

.