Zavřít reklamu

New York Times hlásí, že nový iPad mini s 7,85″ displejem by se mel dostat na trh letos na podzim, to stejné již před dvěma týdny s odkazem na své zdroje napsal redaktor agentury Bloomberg a již v květnu letošního roku hlásil podobnou informaci také iMore.com. Všichni samozřejmě s odkazy na vlastní zdroje. New York Times neříká nic nového, v podstatě informuje o tom ,že společnost vyvíjí nový tablet s 7,85″ displejem, který se bude prodávat za výrazně nižší cenu než iPad 3. generace, který je nabízen v základní Wi-Fi verzi s 16GB pamětí za cenu 499$. Podle informátorů New York Times bude novinka na trhu již na podzim letošního roku. Pojďme se podívat na to, co si o novém iPad mini myslímjá osobně.

Takzvaný iPad mini by měl agresivní cenou pomoci Applu udržet dominantní postavení na trhu s tablety, které by koncem tohoto roku mohli ohrozit právě 7″ tablety jako je Nexus 7, Kindle Fire a v neposlední řadě také množství tabletů s novým operačním systémem Windows 8.

Apple si chce samozřejmě udržet maximální podíl na trhu, který v současné době má a v žádném případě nechce podcenit jakýkoli segment trhu s tablety. Právě 7″ zařízení s nízkou cenou budou velkým hitem letošních vánoc a zaujmou především zákazníky, pro které je iPad za 499$ příliš drahý nebo si jen zkrátka nemohou odůvodnit tak vysokou investici právě do tabletu, který sice chtějí, ale na druhou stranu pochybují že jim přinese dostatečný užitek na to, aby za něj nabídli pět stovek dolarů. V říjnu roku 2011 pak dokonce sám Tim Cook CEO společnosti Apple informoval u příležitosti oznámení finančních výsledků o tom, že je si jistý konkurenceschopností Applu v tomto segmentu a věří v nové produkty, které jsou zatím pod pokličkou.

Problém je zejména v tom, že uživatele kteří si koupí tablet s operačním systémem Windows 8 nebo Android, budou automaticky využívat jeho online obchody s aplikacemi Windows Market Place, respektive Google Play. Jakmile si zákazník nakoupí několik zajímavých aplikací a zvykne si na platformu daného výrobce, již těžko jej Apple dokáže přetáhnout na svoji stranu a tedy na stranu iTunes App Store, ze kterého samozřejmě pro společnost pramení nemalé příjmy. Právě tomu bude chtít společnost Apple zabránit pomocí levného tabletu se 7,85″ displejem, který umožní zákazníkům vstoupit do světa aplikací iTunes App Store.

Dnes nejčtenější

.