Zavřít reklamu

Čínské fórum Macotakara.com se v posledních dvou letech stává nejspolehlivějším zdrojem informací o novinkách společnosti Apple. Macotakara.com nyní hlásí, že podle svých spolehlivých zdrojů, se bude nový iPad nazvaný skutečně iPad mini vyrábět v Brazilské pobočce společnosti Foxconn, kde se montuje velká část mobilních telefonů iPhone 4s. Výroba by měla být zahájena v září s tím, že tablet bude útočit na vánoční trh roku 2012. Podle informací Macotakara.com nebude iPad mini oznámen příliš brzy, ale jeho představení se nejspíš dočkáme až na konci října s tím, že však bude okamžitě dostupný, aby Apple stihl zaplavit vánoční trh.

Menší verze iPadu bude disponovat 3G modulem a počítá se s již uváděným rozlišením 1024×768, díky čemuž nebudou mít programátoři žádné problémy vyvíjet aplikace pro nový přístroj. Jedná se totiž o stejné rozlišení, kterým disponuje iPad první a druhé generace. Podle dalších poměrně nejasných informací zdroje hovoří o tom, že bude iPad mini tenký jako iPod touch současné generace.

Zda skutečně Apple předvede nový iPad mini je zatím ve hvězdách a naše osobní zdroje o tom prozatím příliš nemluví. Je však zajímavé, že informace o novém iPadu mini již přineslo skutečně velké množství zdrojů, které se navzájem shodují. Navíc zrovna zdroje jako je agentura Bloomberg.com nebo noviny Wall Street Journal nemají potřebu zvyšovat si návštěvnost nebo čtenost díky těmto informacím. Dle našeho názoru, u kterého podotýkáme že je založen pouze na informacích z ostatních zahraničních zdrojů které jsme vám již přinesli a z několika kusých informací od našeho zdroje, je možné, že Apple skutečně iPad mini představí. Je však otázkou, jakou roli bude toto zařízení hrát a zda nenahradí iPod touch, který v podstatě nebyl inovovaný ani při představení iPhone 4s a jeho parametry zůstávají stejné již od doby představení iPhone 4.

iPad-Mini-comparison-t

Související články


Dnes nejčtenější

.