Zavřít reklamu

Zatím veškeré příslušenství pro iPhone nebo iPad, které se týkalo RC modelů spadalo do kategorie hračky. Nyní však přichází řešení od společnosti Carson, což je společnost s tradicí několika desítek let, věnující se výrobě a designu RC modelů. Osobně jezdím Axial Honcho 1:10 expedice a na dráhu používám Himoto 1:10 Brusless, to však podle slov Carsonu nijak nevadí, iPhone půjde ovládat i tato dvojice modelů. WiRC obsahuje přijímač s konektorem Tamiya, který jistě modelářům nemusím představovat, dále pak USB Wi-Fi modul a napojení na USB kameru, která je součástí balení. Systém je kompatibilní s Tamiya DMD / MFC-řídící jednotkou.

Pro instalaci do modelu stačí současný přijímač vyměnit za WiRC, který navíc oproti standardním přijímačům nabízí možnost online přenosu obrazu z kamery přímo na displej iPhone nebo iPadu. Zajímavostí je, že lze model ovládat z pohledu první osoby, tedy z pohledu závislém na tom, kam umístíte kameru. Největší výhodu je však osmi kanálové ovládání, které i na těch nejdražších vysílačích budete hledat ve většině případů marně. Na displeji jsou navíc všechny kanály umístěny tak, že je můžete ovládat pomocí dvojice palců. Nemyslím si že bychom s kamarády vyrazili na dráhu místo s vysílačkou s iPhony, ovšem pro modely jako jsou pracovní stroje, lodě nebo propracované vrtulníky se jistě 8 kanálů hodí.

Samozřejmě ovládání na displeji pak vyžaduje buď mnoho zkušeností a šikovnosti nebo modely z kategorie pomalé. Aplikace WiRC je zdarma dostupná na iTunes App Store pro iPhone, iPad a iPod touch. Stejně tak je aplikace dostupná na Google Play pro mobilní telefony a tablety s operačním systémem Android. Komunikace mezi zařízením a přijímačem funguje na základě Wi-Fi sítě, kterou přijímač vytvoří. Celá sada WiRC včetně kamery stojí 3400Kč, což upřímně vzhledem k cenám přijímačů a 8 kanálových vysílaček je téměř zdarma.

Axial

Dnes nejčtenější

.