Zavřít reklamu

Angry Birds zná asi každý kdo se kdy mihnul kolem her na mobilních zařízeních, ptáci létají po displejích od zařízení s iOS po po zařízení s Androidem. Dalo by se říci že Angry Birds se svými 400 milióny stažení znamenají tolik, co například The Beatles pro hudební sektor. Finské herní studio Rovio tak neváhá a přináší nám další herní nášup v podobě Angry Birds Space. Úspěch však vždy znamená i závazek pro budoucnost a ten se novým Angry Birds dle mého povedlo naplnit, nejedná se tedy o žádný recyklát a do hry vstupují nové faktory, které Vám pomohou/stíží dobytí prasečích galaxií. Nutno říci že nové nápady jsou perfektně zapracovány a přinášejí do hry nový náboj.

Vysvětlení pro toho kdo snad hru Angry Bids minul (tomu nevěřím), ve hře jde o jednoduchý princip, zlá prasata odnesla ptákům jejich vejce, ptáci se oprávněně zdravě naštvali (nedivte se, při dnešní ceně vajec ,o)) a Vaším úkolem je vyhladit prasečí populaci a vrátit vejce kam patří (do hnízda). K tomu jste vybaveni zařízením na metání ptáků, ptáků je více druhů a jejich počet a druh se v levelech nedá ovlivňovat, od nejjednoduššího ptáka, který slouží k prolamování jednoduchých překážek až po ptáka vybuchujícího na povel, či obdobu ptačí brokovnice.

Angry Bird Space jak název napovídá se odehrává ve vesmíru, největší změnou oproti dílům minulým je přítomnost či nepřítomnost gravitace v okolí planet. Každá planetka má vlastní gravitační pole zvýrazněné modrou aurou, která výrazně ovlivňuje pohyb ptáků, musíte tak občas využívat gravitační křivky ke zničení vepřů na odvrácené straně planetky, či používat více gravitačních polích k nasměrování místa dopadu. To vše má za výsledek neuvěřitelně vynalézavé a často náročné plnění daných úkolů. Mimo dosah planetek žádná gravitace není, což se výrazně projevuje na dráze letu ptáků a je s tímto faktorem třeba počítat.

Některé úrovně skýtají v místě položení vejce překvapení ve formě červí díry, která Vás dostane do bonusového kola jehož princip je založen na staré dobré hře Space Invaders. Prasata se neskrývají pouze na planetách, ale i ve volném kosmickém prostoru v jakýchsi skafandrech, pokud tento skafandr porušíte prase zmrzne (s trochou černého humoru mi to připomnělo jak dopadla sovětská Lajka), či pokud prase rázovou vlnou přiblížíte ke gravitaci planetky planetka ho „vcucne“ do své atmosféry a prase se při troše štěstí rozbije o povrch planetky. V některých levelech jsou náhodně rozmístěná asteroidová pole, která umožní další taktizování v likvidaci prasat.

Ve hře také najdeme nové druhy ptáků, k dispozici je tak standartní červený pták (jednoduchá střela), modrý pták (princip kazetové bomby), černý pták (který na povel vybuchuje), zelený pták (velké ráže na ničení struktur), novinkou je pak pták fialový (funkce řízené střely) a pták ledový (umožňuje zmrazení objektů). Nový ptáci jsou k dispozici postupně během hry jak je u této aplikace zvykem. Poslední novinkou pak je speciální space eagle, který je pravidelně přidělován, tento mocný pták vytvoří po svém odpálení obří červí díru, která smete při dobrém načasování vše živé jak z planetek tak z vesmíru.

Mezi velké klady hry patří design levelů a sním spojené hrátky s gravitací, nádherná prokreslená grafika, nově přidaní ptáci a možnost zavolat podporu ve formě space eagla, jediné co bych hře vytknul je že v některých levelech záleží více na štěstí než na dovednosti. Nový díl Angry Birds je po všech stránkách skvělým počinem a neměl by ve Vaší sbírce her chybět.

Hra je kompatibilní s iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) a iPadem. Požadovaná verze iOS 4.0 nebo novější. Hra má velikost 15,7MB je v anglickém jazyce a za cenu 0,79€. HD verze hry je kompatibilní s iPadem a požaduje iOS 4.2 či novější, její velikost je 20MB je v anglickém jazyce a za cenu 2.39€.

Recenzi pro server Letem světem Applem přináší iOSGAMES.cz

Dnes nejčtenější

.