Zavřít reklamu

Poslední zprávy, které přicházejí ze sítí amerických mobilních operátorů dokazují, že třetí generace iPadu si velmi rychle vydobyla významný podíl na úkor ostatních iPadů. Nový iPad je v prodeji jen deset dní a již si získal podíl 7,27%. S těmito čísly přišla společnost Chitika Insights, které monitoruje provoz na amerických mobilních sítích. Zbývajících 92,721% patří předchozím dvěma generacím populárního tabletů. Jak je zcela zřejmé, nový iPad si od počátku svých prodejů stabilně získává podíl, který se druhý den po zahájení prodejů vyšplhal na 5% a dosáhl 9,9% v úterý.

Co se států Unie, který má největší podíl nových iPadu týče, tak zde vede Connecticut se 7,81%, který je následován Kalifornií se 7,6% a Nevadou se 7,38%. Nejnižší podíl má třetí iPad v Kentucky se 4,68%, zatímco v 17 státech Unie, jako třeba Wyoming, Vermont a D. C., má podíly tak nízké, že nebylo možné získat relevantní data.

Screen Shot 2012-03-25 at 7

Tato zpráva jen ukazuje provoz iPadů v amerických sítích a nelze ji tedy považovat za solidní podklad pro sledování míry nahrazení starých iPadů novou generací ve Spojených státech. Nový iPad se ve Spojených státech začal prodávat 16. Března, kde dosáhl rekordních prodejů. Čeští a slovenští zákazníci si jej mohou zakoupit od pátku 23. Března.

*Zdroj: Chitika Insights, Apple Insider

Dnes nejčtenější

.