Zavřít reklamu

V minulosti sa dosť často hovorilo o konci používania SIM kariet a ich nahradením čipmi priamo v mobilných zariadeniach, ktoré by operátori naprogramovali pre konkrétneho zákazníka. Bohužiaľ sa od tejto myšlienky upustilo a SIM karty používame dodnes. Spoločnosť Apple sa však stále snaží aspoň o zmenšenie ich veľkosti, čím šetrí veľmi cenný vnútorný priestor vo svojich modeloch. A tak s predstavením prvej generácie iPadu, bol svetu ukázaný aj nový druh menších Micro-SIM kariet. Tento typ sa však inžinierom z Cupertina zdá stále nadrozmerný a podľa najnovších správ, chce Apple presadiť nový štandard Nano-SIM kariet, ktoré už postupne získavajú podporu mnohých európskych operátorov.

Na serveri FOSS Patenty sa nedávno objavila informácia z ktorej vyplýva, že Apple to myslí s Nano-SIM kartami skutočne vážne a dokonca zaslala Európskemu ústavu pre telekomunikačné štandardy list, v ktorom sa zaviazala ku ponuke bezplatnej licencie na patentovaný dizajn Nano-SIM.

comparativas-sims

Prechod na ešte menšiu veľkosť oproti predchádzajúcej Micro-SIM karte, umožní Applu navrhnúť buď tenšie zariadenia, alebo využitie voľného priestoru na výkonnejší komponent, ktorý v súčasnosti kvôli nedostatku miesta nie je možné vsadiť do modelu iPhone.

*Zdroj: FossPatents

Dnes nejčtenější

.