Zavřít reklamu

Placení pomocí mobilního telefonu s NFC (Near Field Communications) čipem je jednou z věcí, která by se mohla masově rozšířit po celém světě právě díky iPhonu. V minulosti jsme byli svědky několik zpráv, ve kterých si Apple patentoval několik možností jak NFC využít ve svých přístrojích. V lednu jste si mohli přečíst zprávu o tom, že Apple bude na systému placení pomocí NFC spolupracovat s gigantem MasterCard, přičemž využije jeho systém PayPass. Minulý týden Apple získal patent na aplikaci iWallet.

Za ní stojí více než 23 patentů, které si kalifornský gigant registroval postupně od roku 2009. Aplikace by měla podle přiložených dokumentů k patentu umožňovat i kontrolu výdajů, což by Apple využil spolu se s Parental Controls v každém ze svých zařízení. Nakupování lze omezovat i v určitou hodinu nebo v určité geografické lokaci. Zajímavým faktem je, že Apple v patentu využívá i iTunes, jakožto správce historie dosavadních útrat. Apple by tak vytvořil přímého konkurenta platebních bran jako je v současnosti PayPal nebo Google Wallet., která jako jediná zatím využívá NFC v mobilních telefonech.

Pokud Apple opravdu vstoupí do tohoto odvětví, stane se největším poskytovatelem těchto služeb na celém světě, díky více než 315 milionu prodaných iOS zařízení, datům z více než 200 milionů platebních karet, které spravuje a díky mocnému ekosystému iTunes. Podmínkou pro toto je samozřejmě představení iPhonu s NFC čipy, takže čistě teoreticky, by je mohla přinést již příští generace.

apple-iwallet-patent

*Zdroj: 9to5Mac

Dnes nejčtenější

.