Zavřít reklamu

Kromě nové generace tabletu iPad a updatu své Apple TV, byla dnes na konferenci představena i aplikace iPhoto pro iPhone a iPad. iPhoto je poslední z aplikací sady iLife, kterou všichni známe z Maců, které dosud chyběla na iOS. Dneškem je tedy celá sada iLife dostupná i pro iOS zařízení. Kromě představení iPhoto, Apple vydal i updaty svých stávajících aplikací jako GarageBand a iMovie. Kromě updatu sady iLife, byly vydány především i aktualizace pro iWork a ostatní aplikace Applu. Všechny aplikace jsou vytvořeny tak, aby naplno využily všech výhod a možností, které přináší Nový iPad a především jeho Retina displej.

iPhoto
iPhoto, jednoduchý editor fotografií, který se těší velké popularitě na desktopových PC, se konečně dostal na obrazovky našich iOS zařízení. Jeho používání bylo zcela přepracováno právě pro potřeby iOS a tak nabízí velmi intuitivní způsob ovládání celé aplikace. Pomocí jednoduchých gest si můžete vybrat libovolné fotografie k porovnání, nebo si označit své dosavadní nejlepší fotografie. iPhoto vám umožňuje upravovat barvy, expozici a kontrast dané fotografie. Poté můžete fotografie libovolně upravovat pomocí řady efektů a filtrů a zároveň určitá místa upravit jednoduchým klepnutím pomocí široké palety „štětců“. Samozřejmostí je i funkce AutoEnhance, která fotografii upraví plně za vás. Kromě klasického sdílení na Facebooku, Flickru a Twitteru, můžete využít i takzvaný Photo Beaming, kterým můžete odeslat fotografii z vašeho iPhone do vašeho iPadu pomocí WiFi či Bluetooth. Samozřejmostí je i streamování fotografií a prezentací do Apple TV pomocí AirPlay, do iCloudu se pak zálohují vše foto-deníky, které si můžete v aplikaci vytvořit a poté je i sdílet.

multi_touch

iMovie
V iMovie nyní můžete vytvořit trailery, stejně jako v jeho desktopové verzi. Na výběr máte z devíti šablo, grafik a několika soundtracků, na jejichž vzniku se podílel i guru filmové hudby Hans Zimmer spolu s Londýnským symfonickým orchestrem. Vytvořená a upravená videa, potažmo trailery můžete přímo sdílet na YouTube, Vimeo či Facebook, nebo je streamovat do vaší Apple TV v rozlišení až 1080p. Tailery je možné vytvářet pouze na iPhone nebo iPadu, iPod touch bohužel tuto možnost nemá.

imovie-ipad

GarageBand
GarageBand pro iOS, kapesní nahrávací studio, dostalo ve své nové verzi novou funkci Jam Session. Ta vám umožní pozvat až tři přátele, kteří se bezdrátově připojí se svými iOS zařízeními, aby jste mohli vytvořit nahrávku jako správná kapela. Jam Session navíc automaticky synchronizuje tempo a akordy, aby jste dosáhli co nejlepšího výsledku. Po dokončení Jam Session jsou jednotlivé nahrané stopáže spojeny na vašem iOS zařízení, aby jste je mohli případně editovat a dále mixovat. V GarageBandu můžete nyní využít i nový nástroj SmartStrings, díky kterému ovládnete celý smyčcový orchestr vašimi prsty. Samozřejmostí je i integrace v iCloudu, aby jste o svá „díla“ nepřišli a možnost sdílení na Facebooku, YouTube a SoundCloudu. Kompletní recenzi GarageBand pro iOS si můžete přečíst zde.

touch_gallery1

Dnes nejčtenější

.