Zavřít reklamu

2316704315_872fb5a035
Spoločnosť Sony pred pár dňami oznámila, že vyvinula novú generáciu CMOS snímačov, ktoré sú dôkazom neustáleho vývoja mobilných fotoaparátov. Úplne prepracovaná štruktúra moderných CMOS snímačov, umožňuje zvýšenie kvality obrazu a hlavne lepšie funkcií v mimoriadne kompaktnej veľkosti. Všetky spomenuté vlastnosti ho predurčujú pre použitie v ultra – tenkých smartfónoch budúcnosti, z čoho vyplýva, že by sme ho mohli nájsť aj v ďalšej generácie iPhonu.

Prvé vzorky s 8- megapixlovými CMOS snímačmi, by mali byť dostupné v marci tohto roku a 13- megapixlové verzie sa plánujú na mesiac jún. S hromadnou výrobou sa počíta na jeseň. Keďže japonský gigant Sony sa nachádza na zozname dodávateľov pre spoločnosť Apple, je dosť možné, že sa táto technológia objaví už v novom iPhone 5. Keďže aj snímač v súčasnom iPhone 4S, má podľa demontáží na rôznych zahraničných serveroch, svoj pôvod v Sony.

Vlastnosti nových CMOS snímačov:

  • Obsahujú rozsiahle vstavané obvody spracovania signálov, potrebných pre vyššiu kvalitu obrazu a lepšiu funkčnosť
  • Kompaktná veľkosť obrazového čipu snímača
  • Vysoká rýchlosť spracovania a nízka spotreba energie

Medzi ďalšie technické vylepšenia patrí aj nový „white-light“ obrázkový senzor, s „RGBW Coding“ metódou, čo umožňuje jasnejšie zábery bez skreslenia obrazu, hlavne pri tmavých scénach a taktiež aj ostrejšie videá so širším spektrom zachyteného svetla. Spomenúť treba aj „HDR Movie“ funkciu, ktorá umožňuje fotoaparátu kombinovať dve rôzne expozície naraz, pri snímaní videa. Rozdiel sa prejaví najmä pri jasných svetelných podmienkach. Ako funguje „HDR Movie“ v praxi, si pozrite na nasledujúcom videu:

sony-cmos-argb-method

Sony sa však odmieta vyjadriť, či spolu so spoločnosťou Apple skutočne plánuje nasadiť, spomenutú pokrokovú technológiu, do budúcich iOS zariadení. Avšak CMOS snímače od Sony, by priniesli Applu nemalé množstvo výhod v podobe lacnejšieho výrobného procesu a vysokej kvality, ktorú spomenutá japonská spoločnosť ponúka, takže je dosť možné, že s novým iPhonom 5 budeme môcť zachytávať okamihy prostredníctvom špičkového 13- megapixlového fotoaparátu.

*Zdroj: SONY

Dnes nejčtenější

.