Zavřít reklamu

Vzpomínáte si ještě na článek, ve kterém jsme vás informovali o speciálním spreji Water Prof, díky kterému vydrží iPhone až 30 minut pod vodou? Tak na něj můžete v klidu zapomenout. To co bylo včera je minulost a to co bylo před týdnem je historie. Dnes je tu technologie Liquipel! Jedná se o technologii, kterou aplikuje přímo výrobce a v USA je již možné si nechat vytvořit vodotěsný iPhone 4, iPhone 4s, iPhone 3Gs, HTC Evo 4G, HTC Evo shift 4G, HTC Evo mytouch 4G, HTC Thunderbolt, Motorola X/X2 a Samsung Charge.

Vytvoření vodotěsného telefonu probíhá do dvou dnů a včetně doručení výrobci a odeslání zpět k vám, výjde zhruba na 60$. Samozřejmě záleží na vzdálenosti od výrobce a také na tom, jak rychle chcete vytvořit ze svého běžného telefonu vodotěsný telefon. Bohužel tuto službu mohou zatím kvůli doručení telefonu využít pouze zákazníci z USA a Kanady. Výrobce technologie Liquipel uvádí, že se chystá spojit s výrobci mobilních telefonů a donutit je, aby jeho technologii využívali již při výrobě a zákazník tak dostal již vodotěsný mobilní telefon, multimediální přehrávač, případně tablet.

Liquipel neposkytuje dostatečnou ochranu na to, abyste se mohli s vaším telefonem potápět, ale 100% jej ochrání v dešti, při polití, nebo při pádu do vody. Liquipel je proces, při kterém se ve vákuu nanáší na tělo přístroje speciální směs plynů, které pronikají hluboko do přístroje a vytvoří jej vodotěsný. Liquipel není viditelný lidským okem, nezmění vzhled přístroje a nijak neovlivní cit dotykového displeje, pocit při držení telefonu ani jeho výkon. Jediné čemu osobně příliš nerozumím je fakt, jak je možné, že přístroj má i po aplikaci Liquipel funkční všechny konektory a je možné k němu připojit sluchátka nebo jej nabíjet.

Zahraniční analytici na tuto technologii a oznámení zareagovali tím, že pokud se Apple chystá představit skutečně revoluční telefon iPhone 5, což by se na páte narozeniny iPhone hodilo, je dost dobře možné, že by mohl obsahovat technologii Liquipel a být tak vodotěsný. O tom, že se jedná o skutečně funkční a inovativní technologii svědčí i fakt, že byla nominována na velmi prestižní vedecké ocenění Edison Awards.

*Zdroj: Liquipel.com

Dnes nejčtenější

.