Zavřít reklamu

Jak jsme již uvedli CES 2012 je největším veletrhem spotřební elektroniky na světě a jak se zdá, je také největším veletrhem příslušenství pro výrobky společnosti Apple. Dnes se podíváme na kytaru, která místo klasických strun a javorového dřeva používá iPad. Zahrajeme si iOS hry s pomocí ovladače iCade a na konec připojíme k počítači Mac dvojici eSATA disků pomocí rozhraní Thunderbolt. CES 2012 bude probíhat celý tento týden a vy se můžete těšit na pravidelné představení novinek, které se na CESu objevují a souvisí s Applem.

Apperentice: Kytara s iPadem
V roce 2012 přece nebudeme hrát na běžné struny, řekli si designéři ze společnosti Apprentice. Novinka z jejich dílny integruje do těla kytary iPad, na který následně hrajete místo abyste používali klasické struny. Ačkoli se z dálky kytara tváří jako výrobek ze dřeva, místo právého javorového dřeva je vyrobena z plastu, díky čemuž je oproti klasické kytaře lehčí. Váhu však doplňuje iPad, jenž je samozřejmě nutné koupit samostatně. Kytara Apprentice by měla sloužit zejména k výuce hře na kytaru a je kompatibilní s aplikací Apple GarageBand. Autoři však tvrdí, že v současné době pracují na vlastní aplikaci. Kytara bude na začátku tohoto roku k dispozici za cenu 100$ a k jejímu použití je potřeba dokoupit iPad společně s aplikací GarageBand.

iCade
iCade představuje trojici ovladačů určených pro zlepšení nebo přinejmenším pro zvýšení zábavy při ovládání her na iOS zařízeních. iCade Core představuje dockovací stanici s 30pin Dock konektorem, který však slouží pouze pro dobíjení tabletu iPad, telefonu iPhone nebo přehrávače iPod touch. Tyto zařízení komunikují s iCade Core pomocí technologie Bluetooth. Hráči mají k dispozici osm tlačítek a pákový joystick. Vzhledem zařízení připomíná automaty z devadesátých let, jenž byly zejména v USA velmi oblíbené. V současné době není cena tohoto zařízení známa.

iCade Jr. je zmenšená verze iCade Core, která je určena pouze pro mobilní telefony iPhone a přehrávače iPod touch. iCade Jr. bude k dispozici na jaře letošního roku za cenu 49,99$. Hráči budou mít k dispozici čtveřici tlačítek na přední a čtveřici tlačítek na zadní straně. Samozřejmostí je pak retro joystick umožňující ovládání pohybu.

Další, tentokrát cestovní variantou ovladačů iCade je iCade Mobile, který umožní připojení iPhone nebo iPod touch přímo do stredu ovladače. Zařízení je po připojení telefonu nebo přehrávače tvarově i vzhledově podobné kapesní herní konzoli Sony PSP. Na můj vkus však za cenu 79,99$ disponuje velmi omezeným počtem ovládacích prvků. Ovladač bude k dispozii na jaře tohoto roku.

LaCie eSata HUB Thunderbolt
Rozbočovač LaCie eSata HUB Thunderbolt je vybaven dvojicí portů Thunderbolt sloužících pro připojení disků eSATA k rozbočovači a dvojicí portů eSATA, sloužících pro připojení disků. Thunderbolt porty slouží také k připojení dalších zařízení do rozbočovače, slouží tedy jako výstupní i vstupní port.

Disky eSATA připojené tímto způsobem poskytují vyšší rychlost připojení než disky připjené pomocí FireWire nebo USB 2.0. Disky eSATA však disponují nižší rychlostí než Thunderbolt Port. Rychlost připojení je tedy omezena jednak portem eSATA, ale také rychlostí samotného disku. eSATA disky jsou však v současné době levnější než disky s integrovaným portem Thunderbolt a jejich rychlost jistě postačí velkému množství uživatelů. Pokud navíc již disky s rozhraním eSATA vlastníte, jedná se o vhodné zařízení, pomocí kterého je připojíte k počítači s portem Thunderbolt. LaCie bohužel ještě neoznámila cenu rozbočovače. Je však známí, že bude k dispozici během prvního čtvrtletí letošního roku.

 

LaCie-eSATA-Thunderbolt-HUB

*Zdroj: engadget.comcnet.com, http://www.engadget.com

Dnes nejčtenější

.