Zavřít reklamu

I když společnost Apple předem neavizovala, zda ve svém novém operačním systému iOS 5 nakonec přece jen povolí widgety nebo ne, nyní již víme, že tvorba widgetů pro nové notifikační centrum, které je jednou z nejvýznamnějších novinek nového iOS, je možná. Důkaz zveřejnil vývojář, vystupující pod nickem WillFour20, který našel způsob, jak vytvořit jednoduchý widget s nápisem „Hello World“.

Zda bude během testování beta verzí iOS 5 zveřejněna i speciální API pro vývoj těchto widgetů je zatím ve hvězdách. Bez oficiálního „požehnání“ s největší pravděpodobností nebude možné widgety používat na telefonech, které nebyly jailbreakovány. Jailbreak pro iOS 5 se sice objevil již po necelých 24 hodinách od jeho vydání, nicméně jde pouze o tethered jailbreak, který je pro každodenní použití nešikovný. Pokud totiž své zařízení restartujete, o jailbreak přijdete a své zařízení musíte znovu aktivovat. Vydání untethered jailbreaku však nyní není na pořadu dne. Applu se totiž podařilo opravit bezpečnostní díru, která byla využívána iPhone- Dev Teamem pro provádění jailbreaku a tak je prozatím untethered jailbreak nemožný.

ARw9KiPCAAANsI8

K samotné problematice untethered jailbreaku se vyjádřil i jeden z členů iPhone- Dev Teamu, vystupující pod přezdívkou i0nic. Na svém Twitteru zveřejnil následující zprávu: „Pokud se Applu opravdu podařilo tuto chybu opravit, můžeme se s jailbreakem nadobro rozloučit.“ I když je samozřejmě možné, že bude objevena další chyba, která by untethered jailbreak umožnila, členové Dev Teamu tomu zatím příliš velké šance nedávají.

Dnes nejčtenější

.