Zavřít reklamu

Blíží se 6. červen a s ním WWDC (Worldwide Developers Conference) na které očekáváme mimo jiné představení iOS 5. S blížící se konferencí se na internetu objevují spekulace co nám nová verze operačního systému pro iZařízení přinese. Serveru iphonedownloadblog.com přišla anonymní zpráva, která reagovala na článek o MobileNotifier. Překlad zprávy zní následovně:

Špatné načasování pro jailbreak vývojáře, hlavně pro ty, co pracují na notifikacích. Já na ničem nepracuji, ale vím, že jailbreak komunitu překvapíme.

Podle iphonedownloadblog zpráva pravděpodobně přišla od stejné osoby, co před dvěma týdny informovala o funkci převodu lidského hlasu na text v iOS 5. Zajímavé také je, že tato anonymní zpráva přišla pár hodin před publikováním článku na TechCrunch, kde server uvedl, že mezi hlavní novinky nového iOS by mely patřit widgety a vylepšená upozornění.

Je tedy možné, že by měl s vydáním iOS 5 Apple v plánu odstavit jailbreak komunitu? Nasvědčuje tomu další informace. Peter Hajas, který posledních 8 měsíců pracoval na MobileNotifieru oznámil na svém blogu, že si dává pauzu. Překlad textu co publikoval na blogu je následující:

“Dávám si na chvíli pauzu od vývoje MobileNotifieru a Widge. Mám momentálně jiné příležitosti a priority. Nebudu teď schopen na projektu moc udělat (jestli vůbec něco) a nebudu mít čas odpovídat na mnoho tweetů a e-mailů. Projekt je ve schopných rukou Kyla Adamse, Tima Novingera a ostatních (jako je Marc Easen), kteří ho udrží. Toto rozhodně není sbohem. Nemohu nyní říci proč, ale stojí to za to. Věřte mi. Pokud se pořádně zamyslíte, pravděpodobně na to přijdete. Doufám lidi, že mi rozumíte a těším se že vám v budoucnu přinesu více úžasného a skvělého open source softwaru. Zůstaňte naladěni na další skvělé věci.“

 

Je to jen shoda okolností, nebo dostal Peter nabídku od Applu? Podle předchozích vět by jsme se mohli domnívat, že Apple má zájem o některé vývojáře se zajímavými nápady. Osobně si nemyslím, že by byl celý obsah Cydie Applem přijat, ale některé aplikace, jsou dle mého názoru i pro Apple lákavé. Další důvod, proč by mohl mít Apple zájem přidal jailbreak aplikace do AppStore jsou peníze. Zhruba 10% iOS zařízení je jailbreaknutých a Apple chce pravděpodobně podíl i z některých aplikací dostupných pouze na Cydii.

Dnes nejčtenější

.