Zavřít reklamu

Nový tablet společnosti Apple, iPad 2, se ihned po zahájení prodeje stal hitem.  Podle statistik aukčního portálu eBay se za posledních 14 dní vydražilo až 12 000 kusů tohoto tabletu. I když se iPad 2 prodává ve více zemích než jeho předchůdce, poptávku nedokáže uspokojit ani rozšíření prodeje. Většina vydražených iPadů 2 zůstala v USD (hovoří se až o 65% což je důsledek již zmíněného rozšíření prodeje, z první generace iPadu zůstalo na území USA jen asi 35%), zbylých 35% přístrojů se vyváží do velkých zemí, například od Ruska nebo Kanady.

Velký zájem o tablet zcela jistě potěšil překupníky. Nejvíce se prodávají WiFi modely s 16GB paměti a 3G model s 64GB. O 32GB iPady prý přílišný zájem není. Ani cena nepatří mezi nejnižší, základní iPad 2 s 16GB paměti na aukčních portálech koupíte průměrně za 697 USD, což představuje značně vyšší hodnotu oproti 499 USD od Applu.

ebay-ipadinfographic-v0

Ze statistik také vychází, že prodejně úspěšnější je bílá verze iPadu 2. To může být způsobeno nedostupností bílého iPhonu 4, který by však měl na trh dorazit každým dnem. Původně se měl prodávat souběžně s černou variantou, ale kvůli problémům s odstínem bílé na home tlačítku.

Dnes nejčtenější

.