Zavřít reklamu

Apple-iPhone-Nano-ShuffleNa internetu se objevila zpráva o novém levnějším a menším iPhone 4. Celou zprávu zveřejnila agentura Bloomberq, které se prý údajně dostal do rukou prototyp iPhone 4 mini. Pro mnoho lidí to bude určitě skvělá zpráva, hodně mých známých mi říká, že by iPhone nechtěli právě kvůli jeho velikosti. Podle agentury Bloomberq by měl být iPhone 4 mini levnější než jeho „velký“ bratr, cena tohoto přístroje by se měla pohybovat kolem 200 dolarů. Velikost iPhone 4 mini by měla být zhruba 1/3 stávajícího iPhone 4. Design i funkce by měly zůstat zachovány. Bohužel Bloomberq sice údajně dostal prototyp do rukou, ale měli přísný zákaz cokoliv fotit, na celé setkání s prototypem dohlíželi lidé z Applu, aby se náhodou na svět nedostalo něco, co by nemělo.

Podle dalších zpráv by měl tento malý model iPhone 4 umožnit používat jej ve více sítích. Jak tomu rozumět? Určitě jste zaregistrovali zprávy o iPhone 4 pro amerického operátora Verizon, ten nepoužívá pro své služby sítě GSM ale CDMA a to ještě pro Americkou CDMA, u nás tuto technologii používá U:fon, ovšem ten má jiné standarty než Verizon a tudíž iPhone 4 Verizon je v Česku a na Slovensku nepoužitelný. iPhone 4 mini má v sobě oba dva čipy, jak pro GSM tak pro CDMA a budete ho tak moci používat kdekoliv (možná se dočkáme i u českého U:fona). To by z něho udělalo nejpraktičtější komunikátor pro obě dvě sítě.

iphone-nano

Vzhledem k tomu že by měl být iPhone 4 mini podstatně levnější a menší, je zde velký předpoklad že nebude mít displej, na který jsme právě z iPhone 4 zvyklí, tedy Retina. Ovšem Bloomberq také uvedla:

„Apple často pracuje na produktech, které nikdy neuvidí světlo světa.“

Z toho plyne, že se ho nemusíme vůbec nikdy dočkat. Nicméně pokud se tedy této mini verze dočkáme, můžeme ji očekávat zhruba v půli tohoto roku. Zajímavé je, že se máme dočkat iPhone 5, iPad 2, iPad 3 a to vše zhruba ve stejné době a teď k tomu ještě přibyl iPhone 4 mini? Myslíte, že se opravdu dočkáme tolika novinek a nebo jsou to jen výmysly lidí, kteří se chtějí zviditelnit? Koupili byste si vy malý iPhone 4? Napište nám váš názor do diskuse…

Dnes nejčtenější

.