Zavřít reklamu

HiddenappAk vám ukradnú MacBook, Hidden vie kto to bol, pretože si ho odfotografuje. Hidden tiež vie, kde sa ukradnutý MacBook (ne)nachádza! Normálne stojí 20$, ale do 1. januára 2011 je úplne zadarmo, a to pre všetkých! Jediné, čo treba spraviť, je navštíviť stránku hiddenapp.com, zaregistrovať sa a nainštalovať aplikáciu na Mac!

Registrácia

1. krok
Vyplníte informácie, ktoré sú od vás požadované:

– Používateľské meno (musí pozostávať zo znakov bez diakritiky)
– Email (používateľské meno a heslo vám bude slúžiť na prihlásenie, stačí keď si zapamätáte jedno)
– Heslo a overenie hesla.
– Po vyplnení kliknite na Submit

2. krok

Stiahnite si aplikáciu kliknutím na Download Hidden version 1.2. Aplikácia sa stiahne za pár sekúnd (má asi 2 MB). Automaticky sa otvorí inštalátor. Aplikáciu nainštalujete podľa pokynov, vložíte email a heslo, ktoré ste použili pri registrácií, počítač sa reštartuje na váš pokyn až po skončení inštalácie. Pri inštalácií by nemal nastať problém.

Hidden licencie

3. krok
Hotovo!

Nájdenie ukradnutého Macu a jeho zlodeja

Navštívime stránku, kde sme sa zaregistrovali a stiahli si Hidden aplikáciu, hiddenapp.com.

Hidden okno

1. krok
V pravom hornom rohu klikneme na Tracking Login.

2. krok

Vyplníme tieto dve polia:

– emailovú adresu alebo užívateľské meno – tie, ktoré ste použili pri registrácií

– Heslo

Následne klikneme na Login (prihlásiť).

3. krok

Ako vidíte, v dolnej časti je na výber z troch možností:
Not Stolen – neukradnutý
Test Mode – testovací mód
Stolen – ukradnutý

Hidden Computer

Podla toho v akom je váš Mac stave (ukradnutý/neukradnutý) zvolíte jednu z troch položiek. Pri Test Mode a Stolen bude Hidden získavať z Macu informácie, pri Not Stolen žiadne informácie získavať nebude.

Edit Device – tu môžete upraviť pár informácií o Macu
View Updates – pokiaľ máte zvolenú jednu z dvoch možností, Test Mode alebo Stolen, tak tu sa budú zhromažďovať informácie o ukradnutom Macu, vrátane fotografií pracovnej plochy a zlodeja.

(ne)Nájdenie polohy vášho Macu

Mne sa táto funkcia nepodarila spojazdniť. Na tejto stránke http://www.skyhookwireless.com/howitworks/coverage.php by ste si svoj Mac podľa IP adresy mali nájsť. Bol som doma aj s mojim Macom, keď som túto funkciu testoval (v Európe) a dozvedel som sa, že sa Mac nachádza niekde na Somálskom polostrove (Afrika), čo je pomerne veľká odchýlka :D. Pokiaľ viete, kde je chyba, rád sa od vás poučím. Do pola na vyššie spomínanej stránke máte vložiť public IP (ktorú získate od Hidden) a mala by vám nájsť váš ukradnutý Mac. No nestalo sa :D .

Odinštalovanie

Toto si dobre zapamätajte alebo niekam napíšte, lebo inač sa Hidden nezbavíte (hovorím z osobnej skúsenosti).

1. krok – otvorte okno Findera
2. krok – choďte do /Library/LaunchDaemons
3. krok – vymažte súbor
4. krok – zvoľte Go, následne Go To Folder vo Finderi
5. krok – vložte tam /usr/local
6. krok – vymažte priečinok nazvaný Hidden
7. krok – reštartujte počítač
8. krok – Hotovo!

Záver

Aplikácia môže byť užitočná, pokiaľ ukradnú váš Mac. Ale treba sa aj zamyslieť nad tým, že týmto spôsobom môžete poskytovať informácie o vás a Macu, komukoľvek kto sa dostane k vášmu heslu a prihlasovaciemu menu. Čo je absolútne neprípustné, že po aplikácií niesu v Macu žiadne stopy. V priečinku s aplikáciami, v nastaveniach ani v Spotlight nenájdete nič. Odinštalovať sa dá len spôsobom, ako som písal hore. Tento spôsob zabráni vám aj zlodejom ju akokoľvek vymazať. Je to len a len na vás, za vyskúšanie nič nedáte, ale osobne túto službu používať nebudem.

Dnes nejčtenější

.