Zavřít reklamu

belegost ikonaTisková zpráva od Martina Léra: Stárkov, Česká republika, 20. prosince 2010 – Společnost Lacrima uvádí klasickou textovou hru z 80. let Belegost pro iPhone, nejpopulárnější mobilní platformu současnosti. Zapomeňte na špičkovou 3D grafiku, nechte na sebe dýchnout kouzlo nostalgie a ponořte se do příběhu o hledání drahokamu Alqualamíru. V Belegostu nerozhoduje přesná muška nebo váš postřeh, ale především vaše fantazie a logika.

Belegost, inspirovaný světem Středozemě, byl Mirkem Fídlerem vytvořen pro oblíbený 8bitový počítač ZX Spectrum v přelomovém roce 1989, kdy nabídl na tu dobu neobvyklé ovládání pomocí ikonek a myši. Následovaly další verze pro Atari ST a MS-DOS a také anglické verze pro Psion 3 a NeXT. Belegost je pravděpodobně jediná česká textová hra, která se dočkala lokalizace do angličtiny.

belogost Belegost

Nyní Lacrima přináší tuto textovou hru v anglické i české verzi pro iPhone. Součástí hry je i remix původní hudby pro ZX Spectrum, sestavený — stejně jako originální hudba — legendou 8bitové éry, Františkem Fukou.

Belegost je dostupný zdarma na App Store a lze jej hrát na všech zařízeních Apple podporujících iOS, tedy na iPhone, iPodu touch a iPadu.

Belegost Belegost

Více informací lze najít na webových stránkách lacrima.cz. Aktuální informace jsou vždy k dispozici na FacebookuTwitteru.

Dnes nejčtenější

.