Zavřít reklamu

HyperDock-iconMac OS X nabízí řadu takzvaných „fíčurek“, které dokáží proměnit práci v systému defakto ve hru. Po roce používání Mac OS X 10.6 Snow Leopard vás možná už nic nepřekvapí a i ty nejvyspělejší funkce jste začali považovat za naprosto běžnou součást systému. Ovšem takový Hyperdock, ten určitě překvapí každého uživatele, který jej ještě nezná a nepoužívá!

Hyperdock vytváří preview (náhled) otevřených oken dané aplikace v reálném čase, který si můžete nastavit od nulové podlevy až po několik vteřin. Jedná se o plugin, který je přímo navázaný s Dockem v Mac OS X.

Nastavení

HyperDock se instaluje  přímo do System Preferences, kde také probíhá veškeré nastavení. Samozřejmě se dá nastavit vše na co byste si mohli jen pomyslet. Od počtu zobrazených oken, jejich velikosti, možnosti oken které chcete zobrazit, výběr aplikací, až po speciální funkce jako je přímo ovládání iTunes v HyperDocku. Kromě již zmíněného iTunes můžete například také nastavit nadcházející oznámení v iCal nebo kontakty v Adressbooku.

Velmi zajímavé a takové jako z Mac OS X 10.7 Lionu je použití multi-touch gest na vaší Magic Mouse, Magic Trackpadu a nebo Trackpadu na vašem Macbooku, vše funguje jak má! Stačí najet na obrázek náhledu a jedním prstem potáhnout nahoru nebo dolu pro schování/zobrazení okna. Nemusíte tedy ani jednou kliknout myší abyste otevřeli okno! Navíc reakce aplikace při nastavení 0,0 prodlevy jsou stejně rychlé, jako když použijete funkci Exposé.

https://youtube.com/watch?v=sT0i1HpvY2k

Aplikace je v současné doby ve stádiu betaverze a je dostupná zdrama přímo zde. Kompatibilita s Mac OS X 10.6.5 je potvrzena a můžete ji vidět na předchozím videu, s čím si zatím neporadí je iTunes 10.1, které sice zobrazuje, ale nelze je ovládat. Rozhodně stojí HyperDock za vyzkoušení!

Dnes nejčtenější

.