Zavřít reklamu

Jing_iconNejprve vám Jing představím, jedná se o malou ale užitečnou utilitu pro pořizování snímků obrazovky, daného okna či pro natáčení. Po instalaci softwaru a jeho spuštění se v pravém horním rohu objeví žlutá bublina, pokud na ní najedete kurzorem, rozšíří se a odkryje 3 základní možnosti a to výběr plochy pro zachytávání, program je inteligentní a pokud chcete zachytávat pouze určité okno, automaticky se k němu přichytí, další z možností je zobrazení galerie s již zachycenými snímky nebo videem, poslední možností je samotné nastavení programu. Pro spuštění zachytávání je možné v nastavení vybrat libovolnou klávesovou zkratku. Pokud někomu posíláte obrázek a máte potřebu jej dodatečně editovat (přidat text, barevné šipky, atp.) je zde k dispozici před uložením i tato možnost.

Program je free pro nekomerční použití a v základu verzi bohatě postačí pro většinu aktivit, ke kterým je určen. V základu je možné pořizovat otisky obrazovky ve formátu *.png, a video ve formátu *SVF, které lze uložit na lokální disk, případně jedním kliknutím nahrát zachycený obrázek a video na screencast.com.

https://youtube.com/watch?v=UqhSpqtye2o

Dost bylo k free verzi, přecházíme na placenou variantu tedy Jing Pro. Poplatek za roční používání je 14,95 USD. Za vaše peníze se program rozšíří o možnost nahrávání videa do MPEG 4 což je důležité pro následný střih. Dalším z doplňků je možný upload na populární FaceBook nebo YouTube

Každému kdo používá OSx je jasné že může obrazovku zachytávat pomocí nástroje „grab“ ta ale není tak vymazlená jako Jing, který se stal součástí mého seznamu „must to have“ aplikací.

Dnes nejčtenější

.