Zavřít reklamu

Jste kreativci? Máte rádi všechny informace na jednom místě a možnost je synchronizovat s vaším iPhone nebo iPad? Ano, to vše můžete dělat na Macu pomocí různých programů, at’ už přímo od Applu nebo dalších. Zatím žádný ale neumožňuje tolik možností a zatím žádný nefunguje jako malá osobní databáze.

S Bento 3 jsem se poprvé setkal přes RSS kanál Applu. Rozhodnul jsem se, že ho vyzkouším a tak sem si stáhnul jeho trial verzi. Po vlažném přijetí, kdy jsem Bento nemohl přijít na chut’ a pár dnech používání, se stával čím dál víc oblíbenějším a z disku jsem pomaličku odstraňoval většinu podobného softwaru. Zbyl jen Bento 3, víc jsem nepotřeboval. Bento 3 vám shromáždí úplně vše. Kontakty, záznamy v iCal, fotky… udělá vám z vašich dat jednoduchou databázi, kterou můžete dále obohatit o vaše projekty. Ty se vytvářejí velice jednoduše. Postačí vám formulář, který si můžete vybrat z předem uložených předloh jako je plánování dovolené, hledání zaměstnání, údržba domu, poznámky ze schůzek apod. nebo si ho přímo vytvoříte a následně přizpůsobíte k obrazu svému. Elegantní a jednoduché. Je zde i možnost si stáhnout další předlohy ze stránek výrobce. Do vašeho projektu pak můžete vkládat jakákoli data.

Bento 3 recenze

Můžete k němu plánovat schůzky, vkládat do něj seznamy v Numbers nebo v Excelu apod. Vše se pak okamžitě synchronizuje s iCalem, Address Bookem… Propojí vám stávající funkce tak, aby fungovaly ještě lépe. Věřte, že po pár dnech používání, jsem si projekty vytvářel skoro na všechny své aktivity. Rádi cestujete? Můžete si vytvořit projekt, ve kterém máte fotky, zážitky, prostě veškeré informace. Plánujete různé speciální akce? Evidujete zásoby? Nebo si jen rádi něco zaznamenáváte? Vše můžete pomocí Bento 3. Navíc můžete sdílet své projekty s dalšími uživateli Bento 3 v lokální síti. Něco na svém projektu změníte a ihned budou mít vaši spolupracovníci aktuální informace. Samozřejmě že vám Bento nabídne i ochranu vašich důvěrných dat. Můžete si přiřadit heslo k celé databázi, nebo jen k sdíleným knihovnám. Je zde i možnost vytvoření zašifrovaného pole pro různé přihlašovací údaje pro weby atd.

graphic_bento_iphone_mbp

Bento 3 je velice šikovný software, jen chvíli trvá, než mu přijdete na chut’ a od té doby jej budete mít opravdu rádi.

Bento 3 stojí 49$, family pack 99$.

Bento je i ve verzi pro iPhone, iPod Touch a iPad za cenu 3,99€

Dnes nejčtenější

.