Zavřít reklamu

2009101523451878Když jsem tátovi v jeho 50 letech dával k vánocům PS3 začal jsem závidět! Nezáviděl jsem to, že hraje na obrovské televizi a v perfektní grafice, nezáviděl jsem perfektně propracovaný systém PlayStation Store a samotný software PS3. Záviděl jsem DualShock ovladač! Proč tohle nebylo když jsem na hraní měl čas! Macally se nademnou slitovalo a společně se vzorkama na testování mi do krabice hodili také Macally iShockX gamepad pro Mac OS X.

iShockX

Samotný ovladač je uložen v plastovém boxu, ve kterém najdete také anglický návod a pokyn o tom, že si máte někde něco stáhnout a pak někdy nějak nainstalovat. Ano přesně takto to je napsáno. Nike+ si také musím stáhnout bych mohl připoit Nike+ SportBand, ale ani by mě nenapadlo udělat nic jiného než nejprve software nainstalovat, protože Nike ví, že jsem blbec a proto mě na to několikrát upozorní! Takže poté co pročtete návod v písmu velikosti 12, najdete na konci písmo velikosti 8 s odkazem na download stránku odkud si stáhnete software, jenž se nainstlauje do System Preferences a slouží ke konfiguraci ovladače. Konfigurovat však nemusíte, nebo alespoň náš ovladač již nakonfigurován byl a stačilo jej jeho mohutně dlouhým a silným USB kabelem připojit. Toto není urážka, ale naprostá pochvala. Kabel je opravdu velice dlouhý a pevný, takže se nestane, že byste si jej během mlácení soupeřů zničili, naopak však můžete zničit vše co je mezi displejem a vámi. Vibrační motorky jsou sice super, ale nevím kde a kdy kromě System Preferences fungují…. Fallout2 – Force Feedback = ON a stále nic. To stejné u všech NFS. To samozřejmě není chyyba ovladače, ale her!

iShockX vs. DualShock3

Všechno zní perfektně, dva kloboučkové ovladače, 12 funkčních a konfigurovatelných tlačítek, dva vibrační motory. Přesně to stejné máte na etiketě k ovladačí od PS3, naprosto to stejné, ale ono to stejné není! Jak by také mohlo, ovladač k PS3 stojí kolem 1400 Kč, Macally iShockX stojí 25 dolarů (500 Kč). Ergonomie ovladače vám sedne do ruky možná ještě lépe než ta od PS3. Ovladač je těžký, ale ne o mnoho těžší než ten od Playstationu a hrát s ním hodinu, dvě, je naprosto v pořádku a ruka vás nebolí. Nadruhou stranu již na prnví pohled se PS3 DualShock3 nedá s Macally iShockX srovnávat. Umějí defakto to stejné, ale každý úplně jinak. Škoda 120 vás taky doveze z Brna do Prahy, ale nikdy nebude stejná jako Bentley nebo Ferrari. U Macally máte pocit, že se každou chvilkou musí neco porouchat a i když neporouchá, stačí onen pocit, který vám celkový zažítek kazí. Po čas testování se však s ovladačem ani při opravdu „drsném“ hraní nic nestalo a asi ani nestane, jde jen o pocit. Vibrační motorky fungují, ovšem oěpt stjeně jako akcelerace u Škodovky a u Ferrari. Jednou narazíte do zdi a ovladač vám příjemně zavibruje v ruce a to tak, že cítíte, že jste udělali chybu i poslepu! Nevím jak ten pocit správně popsat (jj jasně to bych jako novinář měl vědět), představte si, že skočíte do moře na Fiji a pak skočíte do Máchovq jezero, jasně taky si zaplavete…. Jednoduše řečeno se Macally rozhodne vibrovat a vibruje, ale není v tom ten „shock“ kdy vás něco bouchne přes prsty a řekne vám, že tuhle zatáčku prostě ve 300KM/h neprojedete.

DualShock3
top

Závěr

Pokud se vám nepodaří hacknout PS3 ovladač tak, aby fungoval na Macu, kupte si Macally iShockX! Není špatný, to rozhodně ne, ale není to nic, kvůli čemu budete vyhazovat ženu od Macu s americkým úsměvem u Fallout2! Nadruhou stranu, pokud chcete hrát hodinku denně, je pro vás Macally naprosto dostatečným ovladačem za perfektní cenu. Takže záleží na vás, ale pokud byste hráli na PS3, nečtete tento článek ale sedíte u něj, takže si iShockX rozhodně vyzkoušejte!

photo

Dnes nejčtenější

.