Zavřít reklamu

iDiot iconApple se před 8 lety rozhodl vytvořit novou kategorii chytrých telefonů a ukázat tak celému světu, jakým směrem se mají v budoucnu ubírat mobily. Předtím se sám neodvážil přijít s vlastním produktem v době starších mobilů, které nabízely spousty tlačítek a malý černo-bílý, později i barevný, displej. Designér Martin Hájek se nám proto rozhodl nastínit, jak by takový hloupý telefon od Applu vypadal, kdyby se Steve Jobs rozhodl představit jej o několik let dříve.

Že je telefon tzv. hloupý nasvědčuje možná tak trochu i samotný název – iDot. Nenajdete na něm žádný fotoaparát, ani Wi-Fi připojení nebo aplikace z App Storu, ale umí vše, co by základní telefon měl umět, a co zejména starší generaci i dnes stále stačí. A co víc, může se pochlubit pětidenní výdrží na jedno nabití.

Jak si můžete hned na první pohled všimnout, koncept je inspirovaný novým Siri Remote k Apple TV 4. generace a také trochu designem současného iPhonu 6/6s. I přesto si iDot zachoval jakýsi minimalismus a kromě těch nejnutnějších tlačítek a konektorů zde nenajdete nic navíc. Více už uvidíte na videu níže, které pochází od německé stránky Curved.

idot_martinhajek_2_curved
idot_martinhajek_17_curved
idot_martinhajek_16_curved

Dnes nejčtenější

.