Zavřít reklamu

iOS 9.1tvOS pro novou Apple TV obsahu tzv. “UIFocusEngine,” který uživatelům umožňuje ovládat aplikace pomocí klávesnice nebo herního ovladače. Nyní ale vývojáři zjistili, že zmíněný engine podporuje i iOS 9.1. Pomocí privátního API je tedy možné vytvořit aplikaci pro iPhone a iPad, ve které budeme moct ovládat například auto ve hře pomocí fyzické klávesnice, kterou bysme k iPahonu či iPadu připojili přes Bluetooth

O objev se postaral vývojář Steve Troughton-Smith a naznačuje nám, že Apple by měl jednoho dne uživatelům umožnit ovládat iOS aplikace pomocí klávesnice, což dává smysl zejména v případě iPadu Pro, kde se fyzická klávesnice stala skoro nutným příslušenstvím, jestliže ním plánujete nahradit notebook. Proto bychom mohli na iPadu Pro hrát hry na iPadu, což by bylo pro některé uživatele určitě snazší a Apple by se opět přiblížil k hybridům prostřednictvím iPadu.

Vývojář ale prozrazuje, že v současné době je velice obtížné naprogramovat aplikaci, která by  “UIFocusEngine” využila a mohla by být ovládána klávesnicí. Nakonec se mu ale povedlo spustit demo projekt, který byl schopen ovládat klávesnicí Smart Keyboard. Tím nám prozradil, že Apple s hodně velkou pravděpodobností plánuje brzy vývojářům představit nové možnosti, které mohou implementovat do svých aplikací a umožnit tak uživatelům používat klávesnice pro jejich ovládání.

iPhone keyboard

*zdroj: iphonehacks

Dnes nejčtenější

.