Zavřít reklamu

Apple iconKdyž Apple vyhlašuje své čtvrtletní výsledky, nikoho již nepřekvapí, že překonal své dosavadní rekordy v počtu prodaných kusů iPhone vzhledem k předchozímu modelu. Už je to pro všechny taková rutina, že se jen čeká o kolik to bude procent. Společnost Canaccord připravila analýzy globálního trhu a výsledky jsou u Apple jako vždy dechberoucí.

Podle analytiků společnosti Canaccord vzrostl Applu podíl zisku na trhu s chytrými telefony za poslední čtvrtletí na neuvěřitelných 94%. Minulý rok v tomto období to bylo „pouhých“ 85%.

To vše ještě podtrhuje fakt, že podíl 94% z globálních zisků dokázal Apple získat pouhými 14,5% ze všech prodaných chytrých mobilních telefonů v tomto čtvrtletí. Pro představu je to 48 milionů prodaných zařízení od září tohoto roku.

Pokud to srovnáme s konkureční firmou Samsung, která je největším držitelem licence pro zařízení s operačním systémem Android, budou čísla ještě zajímavější. Samsung získal v tomto čtvtletí 11% z celkových provozních výnosů při 24,5% ze všech prodaných zařízení. V tomto případě se jedná o 81 milionů prodaných přístrojů. To, že součet globálních zisků obou společností je vyšší než 100% je dáno faktem, že ostatní výrobci chytrých telefonů vykazovali v tomto čtvrtletí záporné provozní výnosy.

Podle vyjádření Tima Cooka, CEO společnosti Apple, firma zaznamenala v minulém čtvrtletí 30% uživatelů přecházejících na jablečná zařízení z platformy Android.

14965-10909-CanaccordGenuitySmartphoneprofitshare-l

iphone-6-6-plus-stacked-macro (1)

var sklikData = { elm: „sklikReklama_45540“, zoneId: 45540, w: 600, h: 190 };

*Zdroj: appleinsider.com

Dnes nejčtenější

.