Zavřít reklamu

iPhone 7 ultraslim koncept iconRok co rok, až na výjimku letošních iPhonů 6s, Apple ztenčoval své smartphony, jak jen to šlo, až to podle některých u loňského iPhonu 6s přehnal, jelikož na úkor tenčímu tělu musel nechat vystouplou čočku fotoaparátu a také nastaly problémy s ohýbáním většího modelu, který ale Apple letos vyřešil. Možná se zdá, že se Apple poučil a dále už ztenčovat své jablečné telefony nebude, jenže spekulace týkající se iPhonu 7 naznačují pravý opak a na povrch vyplula i informace, že by se měl Apple vrátit k technologii displeje jako u straších iPhonů, aby ztenčil tělo ještě více.

Posedlostí Applu za každou cenu ztenčit iPhone jak jen to jde, se inspiroval designér Glaxon Paul, který vytvořil koncept iPhonu 7 s tak tenkým tělem, že byste se jej báli vzít do ruky. Koncept byl vytvořen ve spolupráci s ConceptsiPhones, kteří nejčastěji přináší nové koncepty smartphonů od Applu ve spolupráci s různými designéry.

iPhone 7 od zmíněného designéra nabídne i tzv. full-screen displej, který je tedy přes celou přední část telefonu, ale v případě, že se nacházíte na domovské obrazovce, se virtuálně vytvoří home button a proužky, které simulují vzhled současných iPhonů. Touch ID je tedy zabudované přimo v displeji, jak už se spekuluje několik měsíců, ale je otázkou, zda je Apple s vývojem tak daleko, aby jej stihl bezproblémově implementovat do iPhonu 7.

Pokud by chtěl Apple představit opravdu takto tenký telefon, musel by použit ještě pevnější materiál, než je současný hliník série 7000, který už nabídne poměrně slušnou pevnost, což dokázali i mnohé bend testy. Sklo by pak muselo být také výrazně pevnější, jinak by se snadno stalo, že si jej nalomíte. S tenkým tělem přichází i značně omezená baterie, což by drtivá většina iPhone uživatelů nepřivítala pozitivně.

Současně nejtenčí smartphone je Oppo R5 , který nabídne tloušťku těla pouhých 4,85mm. Jenže jak se ukázalo, takto tenké tělo není zrovna nejideálnější, jelikož smartphony jsou poté mnohem více náchylnější na pády či jiné situace, kde se telefon velice snadno poškodí.

*zdroj: concept-phones

Dnes nejčtenější

.