Zavřít reklamu

Steve JobsŽivotopisný film Steve Jobs z pera Aarona Sorkina to nemal veľmi ľahké. Už od samého začiatku proti nemu totiž bojovala Jobsova bývalá manželka Laurene Powell a rovnako tak proti nemu začali v posledných dňoch bojovať aj najvyšší predstavitelia spoločnosti Apple, ktorí vraveli, že film nezachytáva takého Jobsa, ktorého poznali, aj napriek tomu, že film nevideli a ani nechcú vidieť. Apple však so svojou anti-propagandou voči filmu od štúdia Universal, neuspel. Film totiž počas prvého víkendu zarobil viac, než ktorýkoľvek iný film vydaný tento rok. Behom prvého víkendu totiž zarobil neuveriteľných 520 942 dolárov, z čoho v každom zo štyroch kín v LA a New Yorku utŕžil priemerne 130 326 dolárov.

Je sa ale čomu čudovať? Film podľa viacerých bývalých pracovníkov z éry Macintoshu zachytáva skutočné chovanie Steva Jobsa v tých časoch a aj keď nie je historicky presný, tvorcom sa podarilo prerozprávať príbeh naozaj realisticky. Dokonca tak, že Wozniak mal pocit, akoby tie momenty naozaj prežil. Film sa už 23. októbra/října dostane do všetkých amerických kín a neskôr, 18.11., sa dostane aj k nám. Film sám o sebe stanovil niekoľko rekordov. V prvom rade to boli vyššie spomínané rekordné tržby a súčasne s nimi to bol aj osobný rekord pre Dannyho Boyla. Jeho predošlý, mimoriadne úspešný snímok, Milionár z chatrče, totiž počas prvého víkendu, kedy mal premiéru v 10-tich kinách, zarobil niečo cez 360 000 dolárov, z čoho priemerne v každom kine zarobil 36 000.

Priemerné tržby na kino behom prvého víkendu však boli nižšie oproti filmom Grandhotel Budapešť (202 000) a Americký Sniper (158 000). Ale ako sa ukazuje, tak ľudia majú skutočne záujem o film, ktorý sleduje históriu Applu a jeho zakladateľa, Steva Jobsa. Či to je tým, že sa jedná o jednu z najdôležitejších osobností technologického sveta, alebo tým, že Apple nechce, aby ste film videli, netušíme. Alebo za to môžu oba aspekty? Tak či onak, už teraz sa hovorí o nominácii na Oscara.

Steve Jobs poster

*Zdroj: 9to5mac

 

Dnes nejčtenější

.