Zavřít reklamu

Moto 360 2015Když Motorola představila první generaci chytrých hodinek Moto 360, staly se rázem nejdiskutovanějšími a rozhodně jedněmi z nejhezčích chytrých hodinek, které byly/jsou na trhu. Hodinky byly provedeny v elegantním a minimalistickém stylu, ale pořád design připomínal, že hodinky jsou spíše pro muže. Druhá generace hodinek představená na právě probíhajícím veletrhu IFA v Berlíně tenhle neduh ruší. Motorola, potažmo Lenovo představilo hned tři varianty druhých hodinek Moto 360. Má se jednat o variantu pro muže, ženy a pro sportovce. Mezi mužskou a ženskou variantou je rozdíl pouze ve velikosti ciferníku, pokud jde o sportovní verzi, tak zde je design vyveden sportovně, spíše než elegantně. Co přinášejí hodinky nového?

Již jsem zmiňoval nové velikosti, přičemž větší varianta má velikost 46mm a úhlopříčku displeje 1,56″. Menší varianta (42mm) má potom úhlopříčku 1,37″. Druhá generace Moto 360 pořád disponuje kruhovým ciferníkem, koneckonců první díl byl tím velice známý, takže proč to měnit. O výkon se postará procesor Snapdragon 400 na taktu 1,2 GHz. Grafický čip je zde Adreno 305, dále potom 512 MB paměti RAM a 4 GB vnitřního úložiště.

Moto 360

Hodinky, podobně jako první generace, vypadají opravdu moc pěkně a působí, že jsou z hodnotných materiálů. A je tomu tak. Moto 360 jsou vyrobeny z oceli, v případě zlaté varianty se jedná o pozlátko. Jsou vodotěsné a prachuodolné, pyšní se tedy certifikací IP67. Sami si můžete různě navolit a vytvořit podobu ciferníku a díky aplikaci MotoMaker je tahle funkce ještě umocněna. Pásky už na první pohled vypadají vyměnitelně a přesně tak to i je. Kapacita baterie je u menšího modelu 300 mAh a u většího 400 mAh.

Moto 360 2015 IFA

Absolutní novinkou se staly Moto 360 varianta pro sportovce. Vývojáři z Motoroly prozradili, že tahle speciální variace bude mít nový hybridní AnyLight displej a především GPS, bez které by to nebyly sportovní hodinky. To je tak vše co o hodinkách víme, protože Motorola chystá další konferenci, kde prozradí více.

Ještě se vrátím ke klasickým Moto 360. Hodinky se dají předobjednat už teď, buď na oficiálních stránkách Motoroly nebo na serveru BestBuy. Ceny začínají na 7 000 korun, samozřejmě v přepočtu z dolaru. Motorola neoznámila kde přesně se budou hodinky prodávat, ale víme, že distribuce bude celosvětová, takže se dá očekávat i centrální Evropa a s trochou štěstí i Česká republika nebo Slovensko.

moto-360-sport

Dnes nejčtenější

.