Zavřít reklamu

iPhone 6 fotoaparatApple rozposlal médiám pozvánky na tohtoročný iPhone event, na ktorom bude predstavený iPhone 6s, iPhone 6s Plus a zopár ďalších noviniek, o ktorých sa dosť špekuluje. Telefóny by mali priniesť niekoľko zásadných vylepšení a mimo iného sa dočkáme prvýkrát po 4 rokoch zásadného vylepšenia fotoaparátu. Spoločnosť totiž plánuje osadiť iPhone 6s novým fotoaparátom s vyšším rozlíšením, čím chce dobehnúť konkurenciu, ktorá už dávno ponúka fotoaparáty s naozaj vysokým rozlíšením a aj s patrične vysokou kvalitou, ktorá sa podľa našich čitateľov rovná kvalite iPhonu. Najnovší iPhone by mal podľa najnovších informácií naozaj ponúkať 12-megapixelový fotoaparát, čo je významný nárast vzhľadom k tomu, že posledné štyri generácie disponovali 8-megapixelovým zadným fotoaparátom.

Vyššie rozlíšenie nebude mať vplyv na kvalitu fotiek, pretože mobil obsahuje lepší čip na spracovanie fotografií. Kvalita bude teda rovnako vysoká alebo ešte vyššia než u iPhone 6. Vyššie rozlíšenie predstavuje výhodu najmä pri zoome, kde mali posledné iPhony naozaj veľký problém a po približení boli niektoré veci ťažko čitateľné alebo na nich boli iné nedostatky. Novinka tiež bude podporovať nahrávanie 4K videa pri 30 fps, takže spoločnosť sa dorovná konkurencii, ktorá priniesla podporu 4K už pred rokom. Vysoké rozlíšenie predstavuje výhodu v prvom rade pre majiteľov 4K televízorov, ktoré sa už začínajú predávať za lacnejšie. Rovnako tak to predstavuje výhodu pre filmárov, ktorí môžu mať kvalitnejšie snímky a môžu si u nich lepšie stabilizovať obraz a inak ich upravovať, takže videá budú vyzerať naozaj kvalitné. Apple chce prezentovať podporu 4K videí ako jednu z najväčších noviniek.

Rovnako tak by sme mali čakať vylepšenie predného fotoaparátu. Dočkáme sa kvalitnejšieho senzoru s vyšším rozlíšením, ktoré zatiaľ nie je známe (špekuluje sa o 2 alebo 5 megapixeloch), Apple ho obohatí o blesk. Lenže, nebude sa jednať o LED blesk ako pri zadnom fotoaparáte. Namiesto toho, aby vám nový iPhone 6s vypálil zrak, blesk bude fungovať na spôsob Snapchatu, teda že obrazovka zasvieti na bielo. Rovnako tak pribudnú režimy PanoramaSlow-Motion u prednej kamery, pri 720p HD rozlíšení.

iPhone 6 camera

*Zdroj: 9to5mac

Dnes nejčtenější

.