Zavřít reklamu

LG iconMusí to být zvláštní pocit prodat spoustu chytrých telefonů a nevydělat na nich žádné pořádně peníze. Pokud by vás zajímal jaký pocit to doopravdy je, tak se ptejte LG. Korejská společnost totiž utržila za druhé čtvrtletí z chytrých telefon tak chabý zisk, že by stačil na nákup 235 iPhonu 6 za běžnou, za kterou se v Koreji nabízí.

To ještě nesmíme zapomenout, že máme na mysli iPhone 6 s 16GB pamětí za nejnižší cenu, za kterou se v Koreji nabízí se smlouvou. Takové zařízení se totiž prodává za 850 000 won (jihokorejská měna, 18 062 Kč), což je oficiální cena od Applu. LG za poslední čtvrtletí ohlásilo zisk 200 milionů won, tedy nějakých 172 000 dolarů z prodeje chytrých telefonů. Pokud byste chtěli zisk přepočítat na nejdražší iPhone, tedy na iPhone 6 Plus se 128GB uložištěm, pak by si LG koupilo jen 161 iPhonu 6 Plus.

Podle finančních výsledků prodalo LG za poslední čtvrtletí 8,1 milionů LTE smartphonů a celkově 12,1 milionů chytrých telefonů, tedy i těch levnějších bez LTE. Možná si řeknete, že to nejsou zase tak špatné výsledky, jenže LG muselo celou dobu bojovat s vážnou konkurencí a v propagaci nebo ve vývoji svých produktů utopilo spoustu peněz. Jen pro srovnání, Apple prodal za poslední čtvrtletí 47,5 milionů iPhonů.

LG vs iPhone 6

*zdroj: bgr

Dnes nejčtenější

.