Zavřít reklamu

ipod-touch-product-gold-2015Server iFixit, který se specializuje na rozebrání všech Apple produktů do posledního šroubku, si samozřejmě nemohl nechat ujít nejnovější iPod touch, který dnes rozebral a přinesl další podrobnosti o novince, která nabízí 64-bitový Apple A8 procesor, M8 kooprocesor, Bluetooth 4.1 a 1GB RAM.

Kromě známých a právě zmínených specifikací iFixit zjistil, že iPod touch 6. generace (Applem označován jako generace sedmé) nabízí lithium-ion baterii o kapacitě 1,043 mAh. Kromě toho ještě již známý 1GB RAM, ale bylo zjištěno, že se jendá o modul SK Hynix LPDDR3. Jen pro srovnání, přechozí generace iPodu touch nabízela 512MB RAM a 1,030 mAh baterii.

iPod-touch-6G-Teardown1

Po důkladném rozebrání nového iPodu touch přinesl iFixit bližší pohled na A8 procesor a M8 kooprocesor, který je v iPodu novinkou. Konkrétně se jedná o model NXP Semiconductors LPC18B1UK ARM Cortex-M3 Microcontroller. Flash paměť NAND je od společnosti Toshiba a Bluetooth či Wi-Fi modul od společnosti Broadcom.

iFixit vždy po rozebrání zhodnotí, jak je produkt náročný na opravu a udělí počet bodů na stupnici od jedné do deseti. Nový iPod touch získal 4 body z 10. Podprůměrné ohodnocení bylo uděleno zejména z toho důvodu, že některé kompononty byly spájeny dohromady, při rozebrání nemáte k dispozici k uvolnění žádné vnější šrouby a uvnitř naleznete ploché kabely, které se obtížně odstraňují. Server zveřejnil manuál krok za krokem, aby si každý mohl iPod touch rozebrat a ve svém eshopu nabízí jednotlivé díly na opravu, které si můžete zakoupit.

iPod-touch-6G-Logic-Board

*zdroj: Macrumors

Dnes nejčtenější

.