Zavřít reklamu

Apple-Pay-1Apple plánuje ze Spojených států rozšířit svojí službu Apple Pay do dalších zemí. Informoval o tom The Wall Street Journal s odkazem na své zdroje, které uvádějí, že Apple v součastnosti jedná až s šesticí kanadských bank, aby mohl již v listopadu tohoto roku spustit Apple Pay právě v sousední Kanadě. Navíc právě 6 bank, se kterými Apple momentálně vyjednává vlastní dohromady 90% všech účtů v Kanadě, a tak by Apple dokázal pokrýt většinu obyvatelstva.

Banky však prý vyjádřili své znepokojení ohledně poplatků, které si Apple za službu účtuje. Samozřejmě poplatky nejsou to jediné, co banky trápí, ale hlavním problémem je také bezpečnost. Kanada je však v součastnosi celkem dobře připravená k nasazení Apple Pay, jelikož bezkontaktní platby jsou zde naprosto běžné a mnoho obchodníků je již nyní vybaveno vybaveno terminály pro bezkontaktní platby přes Apple Pay. Kanada si totiž osvojila službu, který používá stejný systém, na kterém funguje Apple Pay, a tak by mohly být právě tyto terminály použity i pro platební službu od Applu.

Apple již v loňském roce vypustil informace o tom, že hodlá rozšířit Apple Pay do dalších států. Spekulovalo se především právě o Kanadě, Číně a Velké Británii. Předpokládalo se, že jako první přijde na řadu Čína, avšak zde má Apple několik problémů s nasazením služby, a tak se první zemí po Spojených státech stane Kanada. Ve Velké Británii měla služba dorazit v první polovině tohoto roku, to se však nakonec nepovede, jelikož některé banky, se kterými Apple vyjednával, mají prý obavy o ochranu soukromí a tak se zdráhají službu nasadit.

Apple Pay

Dnes nejčtenější

.